Bakan Selçuk: Okullar çarşıdan, pazardan, sokaktan daha güvenli

Bakan Selçuk: Okullar çarşıdan, pazardan, sokaktan daha güvenli

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Salgının yükselişte olduğu şu dönemde aldığımız tedbirler vasıtasıyla okulların çarşıdan, pazardan, sokaktan daha güvenli olduğunu ispat etme imkanı bulduk" dedi.

2020.11.04 11:29 - Son Güncellenme: 2020.11.04 14:53 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
Bakan Selçuk: Okullar çarşıdan, pazardan, sokaktan daha güvenli

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın işbirliğinde gerçekleştirilen 'Okulum Temiz Projesi' kapsamında Gaziantep'teki okullara sertifikaları dağıtıldı.

Akkent Kongre Merkezi'nde düzenlenen sertifika dağıtım törenine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank video konferans yöntemiyle katıldı. 

'Şu an yüzde 80'leri aşan bir veli-öğrenci katılımı var'

Türkiye genelinde koronavirüs salgınında yaşanan yükselişe rağmen okulların birçok yerden daha güvenli olduğunu söyleyen Selçuk, şöyle konuştu:

"Salgının yükselişte olduğu şu dönemde aldığımız tedbirler vasıtasıyla okulların çarşıdan, pazardan, sokaktan daha güvenli olduğunu ispat etme imkanı bulduk. Bu toplantı bile Türkiye'nin sinerjisini, el birliğiyle neler yapılabileceğini göstermek için tek başına yeter. İnşallah bundan sonra okullarla ilgili velilerin beklentisini çok daha yüksek seviyede karşılayacak seviyeye geleceğiz. Bize dediler ki 'Okulları açarsanız veliler yüzde 34 oranında katılım gösterilecek, araştırmalar onu gösteriyor' ama şu an yüzde 80'leri aşan bir veli-öğrenci katılımı var. Bu ne demektir; 'Ben geldim okulları gördüm, okulların şartlarına baktım ve mutlu olduğum için çocuğumu okula gönderme konusunda kararsız kalmadım."

Varank: Çocuklarımız hijyen şartları en üst seviyeye taşınmış ortamlarda eğitim hayatlarına devam ediyorlar

Okullarda yüz yüze eğitimi sağlıklı ve güvenli koşullarda gerçekleştirmek adına geçen aylarda Milli Eğitim Bakanlığı ile önemli bir protokole imza attıklarını anımsatan Bakan Varank da şunları söyledi:

"İki bakanlığımız iş birliği içinde çalıştı ve eğitim kurumlarına yönelik Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzunu hazırladık. Kılavuzda okula girişte hangi kontrollerin yapılacağı, sınıflarda sıra dizilimi ve yerleşim planı detayları, havalandırmanın nasıl sağlanacağı, şüpheli bir durumla karşılaşıldığında, uygun alanın belirlenip ilgili kişilerin izole edilmesi gibi farklı konularda kuralları belirledik. Servisler, derslikler, oyun alanları, laboratuvarlar, öğretmen odaları ve yemekhaneler gibi tüm yerlerde hijyenik koşulların sağlanıp planlı olarak sürdürülmesini amaçladık. Uygulamaya geçen devlet okulları Milli Eğitim Bakanlığımıza, özel okullarsa TSE'ye başvurdular. Ekiplerimiz bu okulları yerinde denetleyip kontrol ve belgelendirmesini yaptılar. Uygulama aşamasını başarıyla geçen okulları da Okulum Temiz belgesiyle belgelendirmeye başladık. Gaziantep işte burada büyük bir başarıya imza attı, biz de bu başarıyı rol model olsun diye tüm Türkiye'ye duyurmak istedik."

Bakan Varank, valilik, büyükşehir belediyesi ve bakanlıkların üstün çabaları sonucunda Gaziantep'teki bin 157 okulun tamamının Okulum Temiz Belgesini almaya hak kazandığını aktararak, "Bu kayda değer başarıda, takım ruhunun payı gerçekten çok büyük. Bakanlıklarımızla yerel idareler arasındaki 7/24 iş birliği ve hedefe odaklanma bize bu başarıyı getirdi. Okulum Temiz Belgesi sayesinde çocuklarımız hijyen şartları en üst seviyeye taşınmış ve gerekli tedbirleri alınmış ortamlarda eğitim hayatlarına devam ediyorlar. Velilerimiz, evlatlarını gönül rahatlığı içinde okullarına gönderirken çocuklarımız da salgının yayılmasında bir risk unsuru olarak inşallah gündeme gelmeyecek" ifadelerini kullandı.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2020.11.04 11:29 - Son Güncellenme: 2020.11.04 14:53 - HABER MERKEZİ
A