Bakan Müezzinoğlu Dilek'e tedavi sözü verdi

Bakan Müezzinoğlu Dilek'e tedavi sözü verdi

SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, lenf kanseri tedavisi gören üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Dilek Özçelik'i tedavi gördüğü Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ziyaret etti. Bakan Müezzinoğlu, "Herkes üstüne düşeni yapıyor. İçini ferah, moralini yüksek tut. İlaçlar bizim görevimiz" dedi, hastanenin yeterli olmaması durumunda Ankara veya İstanbul'daki hastanede o da yeterli olmazsa yurt dışında tedavi sözü verdi.

2013.04.17 11:19 - Son Güncellenme: 2013.04.17 11:19 - Güncel
A
Bakan Müezzinoğlu Dilek'e tedavi sözü verdi

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu dünkü Edirne ziyareti sırasında, ilaçlarının temini için yardım istediği Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, cebine para koyup, "Düşürme" diye uyardığı, ancak "Ben dilenci değilim" diyerek parayı iade eden lenf kanseri hastası Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği 3'üncü sınıf öğrencisi Dilek Özçelik'i tedavi gördüğü Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ziyaret etti. Hastanenin Hematoloji Servisi'nde yatan ve tedavi sürecinde çeşitli tetkikleri yapılan Dilek Özçelik, basının alınmadığı odasında Bakan Müezzinoğlu ile 5 dakika boyunca görüştüklerini belirtti.

Bakan Müezzinoğlu'nun kendisinden moralini yüksek tutmasını tavsiye ettiğini söyleyen Dilek Özçelik, "Ziyarette nasıl olduğumu sordu. Ben de kendisine ilaçlarımın hala gelmediğini söyledim. Kendisi de bana, 'Sen artık bunu düşünme. Herkes üstüne düşeni yapıyor. İçini ferah, moralini yüksek tut. İlaçlar bizim görevimiz' dedi. Bana Tekirdağ'da hasta olan ince bağırsak kanseri hastası Refiye Yılmaz'ı örnek gösterdi ve tedavisi için Amerika'ya gönderdiklerini söyledi. Ayrıca bu hastanede tedavim yeterli olmazsa Ankara veya İstanbul'daki hastanelerin yanı sıra yurt dışına da gönderebileceklerini ifade etti. Ben de söz istedim, kendisi sözünü verdi" dedi.

Hastanede yapılan tetkiklerinin sürdüğünü söyleyen Özçelik, "Henüz eksik olan ilacım gelmedi. Hastane görevlileri birkaç güne kadar ilacımın geleceğini söyledi. İlacım gelse bile, tedavim bitene kadar, her ay acaba ilacım gelecek mi korkusu yaşayacağım. Umarım verdikleri sözün arkasında dururlar" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, dün basına kapalı gerçekleştirilen Dilek Özçelik ziyaretinin ardından gazetecilere, "Geçmiş olsun ziyaretinde bulundum. Sıkıntısını sordum, şu anda olağanüstü bir durum yok. Biz gerekeni yapıyoruz, zaten doktorlarımız da orada. Ne gerekirse yapacağız bütün hastalarımıza olduğu gibi" açıklaması yapmıştı. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 11:19 - Son Güncellenme: 2013.04.17 11:19 - Ramazan Acar
A