Bakan Koca'dan '53 şehre' son dakika uyarısı

Bakan Koca'dan '53 şehre' son dakika uyarısı

Bakan Koca sosyal medyadan yaptığı son dakika paylaşım ile koronavirüs ile mücadelede kritik uyarıda bulundu. Mavi il sayısının 28'e ulaştığını duyuran Koca, 53 ili uyardı. Samsun Valisi Zülkif Dağlı, kent genelinde ikinci doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını yaptıranların oranın yüzde 75'e yükseldiğini belirtti.

2021.10.12 22:57 - Son Güncellenme: 2021.10.12 23:01 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Bakan Koca'dan '53 şehre' son dakika uyarısı

Bakan Koca sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Mavi Samsun: "Her 4 kişiden 3'ümüz 2. doz aşımızı yaptırdık!" Mavi il sayımız 28'e ulaştı. Geride kalan 53 il hızlı hareket etmeli!

"Mardin'de kritik eşiği geçtik"

Bakan Koca bir diğer paylaşımında, "Mardin'de kritik eşiği geçtik. İkinci doz aşı oranında %55'in üzerindeyiz. Turuncu kategorisinde yerimizi almışken, aşı konusunu aramızda konuşalım. Cevabını merak ettiğimiz soru varsa sağlık görevlilerimize soralım. Aşılarımızı ne kadar erken tamamlarsak o kadar lehimize olur." dedi.

Samsun'un düşük riskli iller arasındaki yerini aldığını açıkladı

Dağlı, yaptığı yazılı açıklamada, aşının Kovid-19'la mücadeledeki önemine vurgu yaptı. Samsunluların ve sağlık çalışanlarının desteğiyle aşılama oranın arttığına işaret eden Vali Dağlı, "Sizlerin desteği ve sağlık çalışanlarımızın gayretleriyle bu akşam itibarıyla ilimiz genelinde ikinci doz koronavirüs aşısını yaptıranların oranı yüzde 75'e yükseldi ve mavi kategorideki düşük riskli iller arasındaki yerimizi alarak artık toplumsal bağışıklığa her zamankinden çok daha yakınız." ifadelerini kullandı.

Aşının gücüne inanarak ilk fırsatta aşısını yaptıran herkese teşekkür eden Zülkif Dağlı, şunları kaydetti:

"Henüz ilk doz aşısını yaptırmamış veya ikinci dozunu geciktirmiş olan vatandaşlarımızdan hassasiyet göstererek bir an önce aşılarını yaptırmalarını önemle istirham ediyorum. Ayrıca, aşı oranları yükselmesine rağmen tedbirlere uyumun azalmasıyla birlikte vaka sayılarında meydana gelen artışın önüne geçebilmek adına tüm hemşehrilerimizi maske, mesafe ve temizlik kurallarına bir süre daha titizlikle uymaya davet ediyorum."

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.10.12 22:57 - Son Güncellenme: 2021.10.12 23:01 - HABER MERKEZİ
A