Bakan Kılıç'tan öğrencilere destek sözü

Bakan Kılıç'tan öğrencilere destek sözü

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kahramanmaraş programı kapsamında 4 öğrenciye İstanbul'a gönderme sözü verdi.

2013.05.09 23:07 - Son Güncellenme: 2013.05.09 23:07 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Bakan Kılıç'tan öğrencilere destek sözü


Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kahramanmaraş programının öğleden sonraki bölümünde Necip Fazıl Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Derneği (NEFADER) bünyesinde kurulan Ali Çelik Gençlik Merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış öncesi dernek binasında kendisi bekleyen lise 2. sınıf öğrencileriyle bir süre sohbet eden Bakan Kılıç, İstanbul'da düzenlenecek zihinsel ve sportif yetenek sınavı için kendisinden yardım talebinde bulunan 4 öğrenciye destek sözü verdi.

Çukurova Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Metin Çaylı, Hakan Okumuş, Veysel Kara ve Mehmet Ali Özer isimli öğrencilere İstanbul'daki sınav için destek sözü veren Kılıç, daha sonra danışmanına dönerek öğrencilerin isim, soy isim ve telefon numaralarını alması istedi.

ALİ ÇELİK GENÇLİK MERKEZİ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Bir günlük ziyaret kapsamında geldiği Kahramanmaraş'ta, bir biri ardına açılış ve temel atma törenlerine katılan Kılıç, ziyaretinin öğleden sonraki bölümünde ise özel bir otelde sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarıyla ortak akıl toplantısında bir araya geldi.

Toplantının ardından, ziyaretinin son bölümünü, 2002 yılında Zaman gazetesi Kahramanmaraş temsilcisi olarak görev yaptığı sırada trafik kazsında hayatını kaybeden Ali Çelik'in adını verildiği gençlik merkezinin açılışına ayıran Kılıç, burada yaptığı konuşmada gençlik merkezlerinin önemine vurgu yaptı.

Gençlik merkezlerinde yetişecek olan gençlerin sadece derslerinde başarılı olmayacağına işaret eden Kılıç, "Bu gençler aynı zamanda hayat mücadelesinde kritik eşikleri rehberler eşliğinde kolayca aşabilecek kişiler olacaklar. Okullarında ve kendi çevrelerine rehberlik edecek gençler olacaklar." dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının gençlik merkezlerine katkı vermesinden büyük mutluluk duyduğunu da ifade eden Bakan Suat Kılıç, "Çünkü bizler bu ülkenin gençlerine yatırım yapan herkesin, Türkiye'nin geleceğine yatırım yaptığı kanaatini taşıyoruz. Başta Başbakanımız olmak üzere, hükumet olarak zorlu bir sürecin içindeyiz. Türkiye'deki terör meselesini çözerek, gündemin dışına çıkarma mücadelesini veriyoruz. Ve bu mücadelenin en önemli para metresi olarak sivil toplum örgütlerini yanımızda görüyoruz. Yine bu mücadeledeki en önemli yol arkadaşımız olarak gençlerimizin yanımızda çözüm iradeleriyle bulunmalarını çok ama çok önemsiyoruz. Bu vesileyle bu müesseseye adı verilen Ali Çelik kardeşime de Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

Bu arada, Bakan Kılıç, gençlik merkezi açılışının ardından, ziyareti boyunca kendisi takip eden gazetecilere dönerek "Sizin için yorucu bir gün oldu, buradan çıktıktan sonra esnaf ziyaretimiz var. Çarşıda bekleyebilirsiniz." diyerek takıldı.

Açılışın ardından Ak Parti il binasında partililerle bir araya gelen Kılıç, program yoğunluğu nedeniyle esnaf ziyaretini iptal ederek hava yoluyla kentten ayrıldı.

Bakan Kılıç'a ziyaret boyunca AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Yıldırım Ramazanoğlu, Sıtkı Güvenç, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç eşlik etti.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.05.09 23:07 - Son Güncellenme: 2013.05.09 23:07 - HABER MERKEZİ
A