Bakan Kılıç'ın vatandaşlarla ilginç diyaloğu

Bakan Kılıç'ın vatandaşlarla ilginç diyaloğu

Zonguldak'ta gezisini sürdüren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yeni hizmete giren Gençlik Merkezi binası önünde vatandaşlarla yaptığı sohbette ilginç diyaloglar ortaya çıktı.

2013.10.14 13:28 - Son Güncellenme: 2013.10.14 13:29 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Bakan Kılıç'ın vatandaşlarla ilginç diyaloğu

Aracından indikten hemen sonra gençlere 'merhaba' diyen Bakan Suat Kılıç, "Gençlik kollarından mısınız?" diye sordu.

AYRILIK MESAJI

'Evet' cevabı alan Bakan Kılıç, AK Parti Zonguldak Gençlik kolları Başkanı Abdullah Akbaş ile de kısa bir sohbet yaptı. Bakan Kılıç'ın "Ne kadar kaldı başkanlığın süresinin bitmesine" sorusuna Akbaş, "2015'e kadar devam ediyor" cevabını verdi. 2015 yılında ayrılık mesajı veren Bakan Kılıç, "Beraber ayrılıyoruz yani. Benim de 3. dönemin doluyor 2015'de" diye konuştu. Başkan Akbaş, "İnşallah efendim" demesi üzerine ise Bakan Kılıç, "İnşallah diyor. Benim üçüncü dönemim dolsun diye mi, yoksa biz gidelim de sizlere yer açılsın diye mi inşallah diyorsun" esprisi yaparak, etrafındakileri güldürdü. Bakan Kılıç esprisini şöyle sürdürdü:

"Bula bula beni mi gözüne kestirdin. Başkan dedik, bağrımıza bastık. O da 'gidiyoruz' diye, 'inşallah' diyor.

"OLMAZ MI DAYIM"

Bir vatandaşın ise Kozlu'ya yatırım yok mu" diye sorması üzerine ise Bakan Kılıç, sorunun sorulduğu tarafa yönelerek, "Olmaz mı dayım. Olmaz mı, olmaz mı? Her şey olur, her birini yaparız" diyerek, soruyu soran vatandaşla tokalaştı.

Alandaki ayaküstü sohbetlerini sürdüren Bakan Kılıç ile vatandaşlar arasında ilginç diyaloglar da yaşandı. Bakan Kılıç, Hastane ayak bastı paraları olmasa iyi olur" diyen bir bayana ise, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a övgüler yağdırdı. Bakan Kılıç, "Bir şey söyleyeyim mi abla. 10 yıl bu ülkede sağlık bakanlığı yaptığı kim di o? Prof. Dr. Recep Akdağ, Eski Sağlık Bakanımız recep Akdağ, şuan nerde biliyor musunuz? ABD'de ne yapıyor biliyor musunuz? Amerikalılar, Türk Sağlık sistemi ile ilgili bilgi, malumat alıyorlar. Helal olsun. Türkiyedeki şuan ki sağlık sistemi, ABD'de, İngiltere'de, Almanya'da da yok. Hastanelere girerken, 3-5 kuruş katkı para vermesek ne olur biliyormusunun? Evde, dükkanda canı sıkılan herkes hastanelere gider. Şuan 76 milyonluk ülkede, yıllık 700 milyon muayene yapılıyor. Düşünebiliyor musunuz, 700 milyon, Gençler, 'ben gencim gitmiyorum, ben sporcuyum gitmiyorum, sen ise 'işim olmazsa gitmiyorum' diyorsun ama 700 milyon muayene var" dedi.

Bayan ise 'canı sıkılan gitmesin o zaman' deyince, Bakan Kılıç, konuşmasını "Onun için de 3-5 kuruş katılım payı olacak, herkese bir miktar dokunacak ki, canı sıkılan gitmesin. Ama 'Allah Tayyip Erdoğan'dan razı olsun' dememiz lazım hepimizin" dedi.

Bayan'ın 'bir şey söylemiyorum' demesi üzerine ise Bakan Kılıç, "Bir şey söylemiyorum ile anlaşamayız ki" diye konuştu. Bu arada bir vatandaşın yeni emekli ile eski emekli arasındaki farkı sorması üzerine ise Kılıç, "Emekliye daha gelmedik daha" diye konuştu.

Vatandaşın, "Emekli konusunun da açık açık açık konuşmasını istemesi üzerine Bakan Kılıç, konuşmasını sürdürdü. Kılıç, "Açık açık söyleyeyim sana. Biz iktidara geldiğimiz zaman emekliydin herhalde. 41 yaşındayım. 4 sene sonra benden emekli olur mu? Olmaz. 45 yaşında, taşı sıkıp, suyunu çıkaracak yaşta senden emekli olur mu? Olmaz" dedi. Vatandaşın, düzelteceğiz dediniz" demesi üzerine ise Bakan Kılıç, "Neyi düzelttik. Biz iktidara geldiğimiz de İMF'den borç alıp, sana emekli maaşını ödüyorlardı. Biz borç almadan İMF'den borç almadan ödüyoruz. Enflasyonun 2.5 katı artılarla ödüyoruz. En son intiba konunu çıkarttık. 3 kat trilyon maliyeti var. 'Allah Tayyip Erdoğan ve hükümetinden razı olsun. Biraz daha verseniz iyi olur' diyebilirsin. Onu anlarım. Ama bir şey yapmadınız dersen, ben şöyle yürürüm, partiye devam ederim. Allah'a emanet ol" diyerek yürümeye başladı.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.10.14 13:28 - Son Güncellenme: 2013.10.14 13:29 - HABER MERKEZİ
A