Bakan Kılıç'a büyük onur

Bakan Kılıç'a büyük onur

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a Sinop Üniversitesi tarafından 'fahri doktora' unvanı verildi.

2013.04.17 20:02 - Son Güncellenme: 2013.04.17 20:03 - Siyaset
A
Bakan Kılıç'a büyük onur



Bakanlığı ile ilgili bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Sinop'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dranas Uygulama Oteli'nin açılışına katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesi ardından uygulama otelinin çok amaçlı salonunda öğrenciler ve üniversitenin akademik-idari personeli ile bir araya gelen Bakan Kılıç, öğrencilere tavsiyelerde bulunan ve çözüm süreciyle ilgili konuştu. Bakan Kılıç, "Size emanet edeceğimiz Türkiye Cumhuriyetini terör meselesini de kalıcı çözüme kavuşmuş bir Türkiye olarak size devretmenin hayalini kuruyoruz. Bu günlerde bu yönde adımlar atıyoruz. Bir ülke düşünün ki imparatorluk bakiyesi olacak, bir ülke düşünün ki milletinin kuvveti ve dirayeti ile binlerce yıllık köklü mazisiyle gurur duyacak. bir ülke düşünün ki dünyanın en fazla büyüyen 2., Avrupa'nın en hızlı birinci ekonomisi olacak. Bir ülke düşünün ki Avrupa'nın gelişmiş ekonomileri hızla borç batağına sürüklenirken, o ülke bizim ülkemiz, IMF'ye olan borçlarını sıfırlamış olacak. Bizim ülkemiz 1 milyon 304 bin üniversite öğrencisine her ay burs veya kredi veriyor. Her yanında yeni yurtlar ve yeni stadyum, yüzme havuzları, yeni atletizm pistleri, yüzlerce gençlik merkezleri, yüzlerce futbol sahasının yapımına devam ediyoruz. Değerli gençler böylesine bir ülkenin bu kadar kuvvetli ve dirayetli, bu kadar kendinden emin bir ülkenin 35 yıldır terör belası ile birlikte yaşıyor olmasını biz kabullenemiyoruz. Bu terör meselesinin kalıcı ve kesin bir çözüme ulaşmasını arzuluyoruz. Çözüm süreci olarak adlandırdığımız süreç böylesi bir süreçtir. milletimizin vicdanına danışarak, hukuk ve demokrasi içerisinde kalmaya özen göstererek, toplumsal dinamiklerin katkı ve katılımını teşvik ederek Türkiye'nin en kronik meselesi olarak terör meselesini bir çözüme kavuşturmak istiyoruz" dedi.

Şehit cenazeleri gelmediği, terörle mücadelede kayıplar verilmediği takdirde iktidarı yıpratmanın daha zor olacağını belirten Kılıç, "Dışarıdan gazel okuyanlar için iş kolay. Ancak iktidarı yıpratmanın haklı gerekçeleri bulunamayacak. Biz demiyor muyuz ki 'Yeter ki bu mesele Türkiye'nin gündeminden çıksın, yeter ki Türkiye Cumhuriyeti'nin büyümesini istemeyen bir takım çevreler terör örgütünü ve yandaşlarını bir maşa olarak kullanma imkanını kaybetsin'. Bedelse biz o bedeli ödemeye hazırız" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a üniversite senatosu tarafından fahri doktora unvanı verildi. Kılıç'a cübbesini Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan giydirdi. Fahri doktora unvanının bir sürpriz olduğunu belirten Kılıç, olay karşısında çok heyecanlandığını söyledi. Kılıç, "Şu anda gerçekten terledim ve ateşimin de yükseldiğini hissediyorum. Muhtemelen şu an kulaklarım da kızarmıştır. Teşekkür ediyorum, layık olmaya çalışacağız. Sinop Üniversitesi genç bir üniversite. Ama üniversitenin genç bir üniversite olması giydirilen cübbenin öneminden hiç bir şey eksiltmiyor" diye konuştu.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.04.17 20:02 - Son Güncellenme: 2013.04.17 20:03 - boş7
A