Bakan Güler'den "EMASYA" açıklaması

Bakan Güler'den "EMASYA" açıklaması

İçişleri Bakanı Güler, "İçişleri Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı arasında imzalanan yeni protokol, 18 Nisan 2013'te yürürlüğe girdi, EMASYA diye bir şey yok, bu EMASYA değil" dedi.

2013.06.29 14:27 - Son Güncellenme: 2013.06.29 14:28 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Bakan Güler'den "EMASYA" açıklaması

İçişleri Bakanı Muammer Güler, TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri ile AK Parti Grup Yönetimi seçimi için geldiği Parlamento'da, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

"Yeni EMASYA protokolü" iddialarının hatırlatılması üzerine Güler, "İçişleri Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı arasında imzalanan yeni protokol, 18 Nisan 2013'te yürürlüğe girdi. İl İdaresi Kanunu'na göre valilerin toplumsal olayları kendi güçleriyle bastıramadığı takdirde, en yakın garnizondan, TSK'dan yardım istemesine ilişkin esasları kapsıyor. Kanunda ne yazıyorsa, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. maddesinin d. fıkrasında ne yazıyorsa o, protokolde var" dedi.

Güler, "EMASYA diye bir şey yok, bu EMASYA değil. Bunun geçmişte adına EMASYA dediler" diye konuştu.

"Şimdi ismi yok mu?" sorusuna Güler, "(İl İdaresi Kanunu'nun 11. maddesinde belirtilen esaslar) demek lazım. Genelkurmay Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında yapılan bir protokol denebilir buna. Kuvveti kim çağıracak, nereden çağıracak, gelen kuvvetin yetkisi ne olacak, süresi ne olacak, kim koordine edecek? Bunlarla ilgili bilgiler tabii ki protokolde olacak" yanıtını verdi.

Bakan Güler, "Protokol, Taksim Gezi Parkı olaylarından sonra gündeme alındı" şeklinde yorumlar yapıldığının anımsatılması üzerine, "Hayır efendim, onlar yanlış yorumlar, 18 Nisan'da yürürlüğe girdi" dedi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.06.29 14:27 - Son Güncellenme: 2013.06.29 14:28 - HABER MERKEZİ
A