Bakan Elvan'dan ilk açıklama: Benim için de sürpriz oldu

Bakan Elvan'dan ilk açıklama: Benim için de sürpriz oldu

Cumhurbaşkanı Kararı ile dün gece Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan Lütfi Elvan ilk açıklamasında kararın kendisi için de sürpriz olduğunu söyledi. Bakan Elvan karara ilişkin TBMM'de muhabirlerin sorularına "Benim için de sürpriz oldu" ifadeleriyle yanıt verdi.

2020.11.10 11:20 - Son Güncellenme: 2020.11.10 11:57 - Siyaset
A
Bakan Elvan'dan ilk açıklama: Benim için de sürpriz oldu
00:14 Bakan Elvan'dan ilk açıklama: Benim için de sürpriz oldu

İLGİLİ VİDEO

Bakan Elvan'dan ilk açıklama: Benim için de sürpriz oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, TBMM'de muhabirlerle konuştu. Cumhurbaşkanı Kararı ile dün gece Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan Lütfi Elvan ilk açıklamasında kararın kendisi için de sürpriz olduğunu söyledi.

'DEVİR TESLİM TÖRENİ OLMAYACAK'

Elvan, "Berat Bey ile görüştüm. Sayın Bakanın sağlık problemi nedeniyle devir teslim töreni olmayacak" ifadelerini kullandı. Elvan'ın öğleden sonra TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederek resmen göreve başlaması bekleniyor.

Dün gece yarısından sonra Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, görevden affını isteyen ve talebi kabul edilen Berat Albayrak'tan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına Lütfi Elvan atandı. Atama, Anayasanın 104'üncü ve 106'ncı maddeleri gereğince yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın pazar günü 19:00 sıralarında Instagram hesabından istifa ettiğine yönelik paylaşım yaptı. Albayrak paylaşımında "Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe kararı aldım'' yazdı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı dün akşam twitter hesabından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımızca yapılan değerlendirme sonunda Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın görevden af talebi kabul edilmiştir" denildi.

LÜTFİ ELVAN KİMDİR?

1962 yılında Karaman Ermenek'te dünyaya gelen Lütfi Elvan, çeşitli kamu kurumlarında uzmanlık, daire başkanlığı ve müsteşar yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Organisation for Economic Co-operation and Development Kırsal Kalkınma Grubu Başkan Yardımcısı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve AB Müzakere İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyesi olarak görev yaptı.

23 ve 24. Dönemde Karaman, 25. Dönemde Antalya ve 26. Dönemde Mersin Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Türkiye- AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanlığı ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı oldu. 64. Hükûmette Başbakan Yardımcısı ve 65. Hükûmette Kalkınma Bakanı olarak görev aldı.

Hali hazırda AK Parti Mersin Milletvekili olan Lütfi Elvan, TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olarak görev yapıyordu.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Elvan, evli ve 2 çocuk babası.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2020.11.10 11:20 - Son Güncellenme: 2020.11.10 11:57 - Yasin Yüksel
A