Bakan duyurdu! Yılın son günü hesaplara yatıyor
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Avrupa Birliği'nin Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) kapsamında uygulanan IPARD III Programı çerçevesinde onaylanan 105 projeye toplam 527,1 milyon liralık hibe desteğinin, yılın son gününde üreticilerin hesaplarına yatacağını duyurdu.
2024.12.31 09:41 - Son Güncellenme: 2024.12.31 09:49 - Ekonomi - ENSONHABER
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD III Programı kapsamında 2023-2027 dönemini kapsayan projelerin, kırsal kalkınmayı desteklemek ve tarım sektörünü güçlendirmek amacıyla önemli bir adım olduğunu vurguladı. Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile, onaylanan 105 projeye yapılacak olan toplam 527,1 milyon liralık hibe desteğinin bugün itibarıyla üreticilerin hesaplarına aktarılmaya başladığını belirtti.
GIDA İŞLEME SEKTÖRÜNE BÜYÜK DESTEK
Bakan Yumaklı'nın verdiği bilgiye göre, bu hibe desteği özellikle gıda işleme ve pazarlama sektörüne yönelik projeleri kapsıyor. Yumaklı, "Girişimcilerimize hayırlı, uğurlu olsun. Ülkemize yeni tesisler kazandırmaya, istihdama katkı sunmaya ve kırsalı yerinde kalkındırmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
KIRSAL KALKINMA İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM
Bakan Yumaklı, yapılan ödemelerin sadece finansal destek değil, aynı zamanda kırsal kalkınma açısından büyük bir adım olduğunu belirtti. Gıda işleme sektörü başta olmak üzere, yeni tesislerin kurulması ve istihdam yaratılması hedeflenerek, IPARD III Programı'nın kırsal bölgelere ekonomik canlılık getireceği vurgulandı. Bu destekle, Türkiye'nin tarım ve gıda sektöründe sürdürülebilir büyüme sağlanması hedefleniyor.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
02:53
-
00:14
-
01:22
-
00:18
-
00:13
En Çok Okunanlar
- Bursa'da bazı ilçelerde okullar tatil edildi!
- Bursa'da yüzlerce şubesi var! Ünlü zincir...
- Bursa'da çöp kamyonunun altında kalan...
- Bursa'da seyir halinde alkol alıp kadeh...
- Mümin Gençoğlu, vefatının 32. yılında...
- Meteoroloji 5 günlük hava tahminini...
- ABD'de yolcu uçağı kayboldu: Hem havada...
- Bursa'da firari hükümlüyü kaçırmaya...
- Bursa'da aranan 41 yaşındaki firari yakalandı
- İş insanı 'Oflu Mert'in korkunç ölümü!...
- Bursa'da sosis skandalı: Tüketir miydiniz?
- Kredi ile araç alacaklar dikkat!
- Bursa'da o peynire 19 günde yüzde 16 zam!
- Ekipleri şoke eden operasyon! El aletleri...
- Bursa Yenişehir'de taşımalı sisteme kar...