Bakan Çiftçi sel felaketinde son tabloyu açıkladı: Kayıp sayısı 6 oldu

Bakan Çiftçi sel felaketinde son tabloyu açıkladı: Kayıp sayısı 6 oldu

İstanbul başta olmak üzere çevre illerde etkisini gösteren şiddetli sağanak yağış, sel ve su baskınlarına neden oldu. Yağışların ardından yaşanan olaylarda 3 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken, İstanbul'da 5, Kocaeli'de ise 1 kişi için kayıp ihbarı yapıldı. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek afet bölgesindeki son duruma ilişkin bilgi verdi.

2026.10.15 21:21 - Son Güncellenme: 2026.10.15 21:23 - Güncel - DHA
A
Bakan Çiftçi sel felaketinde son tabloyu açıkladı: Kayıp sayısı 6 oldu

Yurt genelinde etkili olan yağışlı hava, özellikle Marmara Bölgesi'nde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. İstanbul'un farklı ilçelerinde etkisini artıran sağanak, kısa sürede bazı bölgelerde su baskınlarına ve sel olaylarına yol açtı. Yağışın şiddetini artırmasıyla birlikte çok sayıda vatandaş mahsur kalırken, ekipler kurtarma çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Sel felaketinin ardından bölgede yürütülen çalışmalar kapsamında binlerce kişinin güvenli alanlara ulaştırıldığı bildirildi. Yetkililer, yağışların oluşturduğu risklerin sürdüğü bölgelerde vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'den Sel Felaketi Açıklaması

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, İstanbul ve çevresindeki illerde yaşanan sel olaylarına ilişkin açıklamasını AFAD Afet Yönetimi Merkezi'nde yaptı. Bölgede meydana gelen su baskınları ve sel nedeniyle yürütülen çalışmalara değinen Çiftçi, ekiplerin sahadaki müdahalelerinin sürdüğünü aktardı.

Bakan Çiftçi'nin paylaştığı bilgilere göre, İstanbul genelinde yağışlar nedeniyle mahsur kalan 3 bin 55 kişi kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarının ardından bölgedeki gelişmeler yakından takip edilirken, olumsuz hava koşullarının oluşturabileceği yeni tehlikelere karşı da tedbirlerin önem taşıdığı belirtildi.

İstanbul'un birçok noktasında etkisini gösteren sağanak, ulaşım ve günlük yaşamda aksamalara yol açtı. Su seviyesinin yükseldiği bölgelerde mahsur kalan vatandaşlara ulaşmak için ekipler çalışma yürüttü. Sel sularının oluşturduğu tehlikeler nedeniyle müdahalelerin koordineli şekilde devam ettiği bildirildi.

İstanbul ve Kocaeli'de 6 Kişi İçin Kayıp İhbarı

Sel felaketinin ardından en önemli gelişmelerden biri de kayıp ihbarları oldu. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, İstanbul'da 5, Kocaeli'de ise 1 kişi olmak üzere toplam 6 vatandaş için kayıp ihbarı yapıldığını açıkladı.

Kayıp ihbarlarının ardından arama kurtarma ekipleri harekete geçti. İstanbul ve Kocaeli'de kayıp olduğu bildirilen kişilere ulaşılması amacıyla çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü belirtildi. Ekiplerin bölgelerdeki faaliyetleri devam ederken, kayıp vatandaşların bulunması için yürütülen çalışmaların sonuçları takip ediliyor.

Bölgede etkili olan sağanağın ardından meydana gelen sel olayları, arama kurtarma çalışmalarının kapsamını genişletti. Yetkililer, ihbarlar doğrultusunda gerekli müdahalelerin gerçekleştirildiğini ve kayıp vatandaşlara ulaşmak için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Sel Felaketinde 3 Kişi Hayatını Kaybetti

Şiddetli yağışların yol açtığı sel olaylarında can kayıpları da yaşandı. Paylaşılan bilgilere göre, sel nedeniyle toplam 3 vatandaş hayatını kaybetti. Yaşanan can kayıplarının ardından bölgede arama kurtarma faaliyetleri devam ederken, kayıp ihbarı yapılan 6 kişiye ulaşılması için çalışmalar yoğunlaştırıldı.

İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran yağış, birçok ilçede su baskınlarına neden oldu. Kısa sürede yükselen su seviyesi bazı noktalarda vatandaşların mahsur kalmasına yol açtı. Ekiplerin müdahalesiyle binlerce kişi güvenli bölgelere ulaştırılırken, selin etkili olduğu alanlarda çalışmalar sürdürüldü.

Marmara Bölgesi'nde İstanbul ve Kocaeli'nin yanı sıra çevre illerde de etkili olan yağışlar, sel riskini yeniden gündeme getirdi. Yetkililer, özellikle su baskını yaşanan bölgelerde dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2026.10.15 21:21 - Son Güncellenme: 2026.10.15 21:23 - DHA
A