Bakan Çelik'ten çözüm süreci açıklaması

Bakan Çelik'ten çözüm süreci açıklaması

Şanlıurfa'nın inanç, turizm, tarım ve tarih açısından önemli bir şehir olduğunu aktaran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kentin, Türkiye'nin 2023 hedefini gerçekleştirmesinde "temel dinamik" olacağını belirtti.

2013.06.29 11:47 - Son Güncellenme: 2013.06.29 11:47 - Siyaset
A
Bakan Çelik'ten çözüm süreci açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çözüm sürecine ilişkin,  "Vatandaşlarımız huzur ortamının getirisini hissetmeye başladılar. Bunu kalıcı hale dönüştürdüğümüz zaman Allah'ın izniyle bu bölgenin önünü hiçbir güç alamayacaktır, hiçbir fitne ortamı bizi yolumuzdan döndüremeyecektir" dedi.

Çelik, partisince bir otelde düzenlenen "Kent Ekonomileri Forumu"nda yaptığı konuşmada, gerçekleştirilen çalışmayla şehirlerin tomografisinin çekildiğini ve geleceğe hazırlık noktasında tespit edilen konuların da hükümetlerin ve partilerinin programlarında yer alacağını söyledi.

Şanlıurfa'nın inanç, turizm, tarım ve tarih açısından önemli bir şehir olduğunu aktaran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kentin, Türkiye'nin 2023 hedefini gerçekleştirmesinde "temel dinamik" olacağını belirtti.

Çelik, Şanlıurfa'nın geçmişte potansiyelinini iyi değerlendirilmediğini savunarak, son 10 yılda ise basamakları hızla çıktığını ve 14 milyar liralık bir yatırımın hayata geçirildiğini söyledi.

Şanlıurfa'nın bir "hazine" ve Ortadoğu'ya da açılan bir kapı olduğunu vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Ortadoğu'da yaşanan huzursuzluklar bugün itibarıyla yaşanıyor ancak 'bu devam edecek' şeklindeki bir yaklaşımla geleceği iyi planlayamayız. Kısa sürede bu huzursuzlukların sona ereceği düşüncesiyle mutlak suretle hazırlıklı olmamız gerekiyor. Ortadoğu'da huzur tesis olduğunda eğer hiçbir hazırlığınız yoksa yine zaman kaybına vesile olacak. O halde geleceğe hazırlıkları bugünden yapmamız gerekiyor. Huzur ortamı oluşunca bu hazırlıklarımızı hemen dünyaya ve Ortadoğu'ya aktaracak potansiyellerimizi harekete geçirmemiz gerekiyor."

- Çözüm süreci

Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Çelik, terör ve bölgede yaşanan olumsuzlukların son bulduğunu ancak bunun çözülmemesi için gayret içerisinde olanların bulunduğunu ileri sürdü. Şanlıurfa'nın bu konudaki duruşunu bütün Türkiye'nin bildiğini aktaran Çelik, şöyle devam etti:

"Şanlıurfa'da huzur var, komşu ilimizdeki huzursuzluğu seyredelim' demek lüksüne sahip değiliz. Bu konuda da iller arasında dayanışma içerisinde olmamız gerekiyor. Bazen milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileriyle bir araya geliyorum ve bunu da yoğunlaştırmamız gerekiyor. Sivil toplum kuruluşları olarak bunu yoğunlaştırmamız gerekiyor. Dayanışma içerisinde oluşan olumlu iklimin bereketini 5-6 ay içerisinde görmeye başladık. Vatandaşlarımız huzur ortamının getirisini hissetmeye başladılar. Bunu kalıcı hale dönüştürdüğümüz zaman Allah'ın izniyle bu bölgenin önünü hiçbir güç alamayacaktır, hiçbir fitne ortamı bizi yolumuzdan döndüremeyecektir."

Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Kasım Gülpınar, Mahmut Kaçar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.06.29 11:47 - Son Güncellenme: 2013.06.29 11:47 - boş7
A