Bakan Çavuşoğlu'dan Biden'ın skandal mektubuna yanıt

Bakan Çavuşoğlu'dan Biden'ın skandal mektubuna yanıt

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Joe Biden'ın Suriye'de Ulusal Acil Durum halini bir yıl daha uzatması ve Türkiye açıklamalarına yanıt verdi.

2021.10.09 13:05 - Son Güncellenme: 2021.10.09 13:06 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Bakan Çavuşoğlu'dan Biden'ın skandal mektubuna yanıt

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD'nin Suriye kararnamesini uzatmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, "Amerikan yönetimi Kongre'ye mektup yollarken ya da Amerikan halkına bilgi verirken doğruyu söylemiyor" dedi.

Çavuşoğlu, "Türkiye'yi suçlamak yerine ABD kendi yanlış politikalarından vazgeçsin. Ayrıca Amerikan halkına da kongresine de daha dürüst davransın" diye konuştu.

Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Bu mektup kopyala yapıştır bir mektup olmuş. Bu cümleleri ABD yönetimi daha önce de kulandı. ABD yönetimi kongreye mektup yollarken ya da bilgi verirken doğruyu söylemiyor. PKK ile YPG arasında hiçbir farkın olmadığını çok iyi biliyorlar. Bu terör örgütüne çok iyi destek veriyorlar. Bu ABD kanunlarına göre suç. Burada bulunma amacının da DEAŞ ile mücadele olmadığını biliyoruz. DEAŞ ile mücadele eden dünyadaki tek ordu bizim ordumuz."

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye'nin teröristlere yönelik operasyonları için 'Türkiye'nin Suriye'deki varlığı ABD'yi tehdit ediyor' diye mektup yazmıştı.

Biden, konuyla ilgili Kongre'ye bildirim mektubunda Türkiye'ye de atıfta bulundu. ABD Başkanı, Türkiye'nin Suriye'deki harekatının DEAŞ'la mücadeleye zarar verdiğini belirtti.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.10.09 13:05 - Son Güncellenme: 2021.10.09 13:06 - HABER MERKEZİ
A