Bakan Çavuşoğlu: Anlaşmaya yakınlar

Bakan Çavuşoğlu: Anlaşmaya yakınlar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Biz bu krizin başından beri net bir tutum sergiledik. 2014'te Kırım'ın ilhakına karşı çıktık" dedi. Bakan Çavuşoğlu, "Tarafların temel konularda anlaşmaya yakın olduğunu biliyoruz." dedi.

2022.03.20 16:43 - Son Güncellenme: 2022.03.20 16:47 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Bakan Çavuşoğlu: Anlaşmaya yakınlar

Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇavuşoğluRusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgali 25. gününde sürerken, "Tarafların temel konularda anlaşmaya yakın olduğunu biliyoruz." dedi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;

Biz bu krizin başından beri net bir tutum sergiledik. 2014'te Kırım'ın ilhakına karşı çıktık. Tarafların bazı somut konular üzerinde müzakerelerin sürdüğünü biliyoruz. Bunların detaylarını açıklamamız doğru olmaz çünkü biz dürüst bir arabuluculuk rolü üstlendik. Tarafların temel konularda anlaşmaya yakın olduğunu biliyoruz. İnsani ateşkes için de çok çalışıyoruz. Putin ve Zelenskiy'nin bir araya gelmesi önemli.

"DÜNYA TÜRKİYE'NİN DIŞ POLİTİKASINI TAKDİR EDİYOR"

Barış ve ateşkes için Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde çalışıyoruz. Biz bu kutlu yola oyun kurucu olmak için çıktık. Oyunu da kuruyoruz, oyunları da bozuyoruz. Güçlülük ve kararlılık çok önemli. Masada güçlü olmak için sahada güçlü olacaksın. Beyaza beyaz siyaha siyah dedik. Bugün hem Rusya hem Ukrayna bize güveniyorsa bu ilkeli ve adil tavrımızdan dolayıdır. Tüm dünya Türkiye'nin aktif, ezber bozan dış politikasını takdir ediyor. Geniş bir coğrafyada 360 derece diplomasi işliyoruz derken hamaset yapmıyor. Bugün Doğu'da da varız Batı'da da varız, olmayız da çünkü biz Türkiye'yiz. Türk beklenendir, dolayısıyla dünyanın her yerinde olmaya devam edeceğiz.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2022.03.20 16:43 - Son Güncellenme: 2022.03.20 16:47 - HABER MERKEZİ
A