Bakan açıkladı: İzmir depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı yükseldi

Bakan açıkladı: İzmir depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı yükseldi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk ve Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, İzmir AFAD Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, İzmir'deki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurum, depremde can kaybının 83'e yükseldiğini, 4'ü ağır olmak üzere 9 kişinin ise yoğun bakımda olduğunu söyledi.

2020.11.02 10:30 - Son Güncellenme: 2020.11.02 11:21 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Bakan açıkladı: İzmir depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı yükseldi
02:56 3 yaşındaki Elif Perinçek'in yaralı olarak kurtarılması

İLGİLİ VİDEO

3 yaşındaki Elif Perinçek'in yaralı olarak kurtarılması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçen cuma günü İzmir'i vuran 6.9 büyüklüğü depremde ölenlerin sayısının 83'e yükseldiğini açıkladı.

AFAD'ın verdiği bilgileri paylaşan Bakan Kurum, yaralı sayısının 962 kişi olduğunu, enkaz altından 106 vatandaşın sağ çıkarıldığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'un açıklamaları:

En sonunda yavrularımıza kavuştuk. Bu çok güzel bir mutluluk. İnşallah vatandaşlarımıza ulaşmak üzere var gücümüzle çalışıyoruz. Bu motivasyonla ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. 

VEFAT SAYIMIZ 83'E YÜKSELDİ

Vefat sayımız 83'e yükseldi. 962 vatandaşımız da yaralı olarak kurtarıldı. Yaralılarımızın 743'ünü tedavi ettik ve taburcu oldular. 219 vatandaşımızın tedavisi devam etmekte. 4'ü ağır toplam 9 yoğun bakım hastamız var. 

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI

6 binada çalışmalar sürüyor, 11 binada çalışmalar tamamlandı. Hasar tespit çalışmalarını sürdürüyoruz. Bugüne kadar 4 bin 424 binada, 33 bin 434 bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarını yaptık. Acil ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 58'e ulaştı. Az hasarlı 397 bina, orta hasarlı 66 binamız var. Hızlı bir şekilde arama kurtarma çalışmaları sürerken hasar tespit çalışmalarını da tamamlayacağız. Muhtarlarımıza bilgilendirme yaparak, az hasarlı, orta hasarlı ve ağır hasarlı binalarda yapılması gerekenlere ilişkin bilgilendirme yapacağız. 

Bir ay içerisinde hasarlı binalarda yıkım işlemlerini de yapacağız. Vatandaşlarımızla birlikte sürecimizi sonuna kadar götürmeyi planlıyoruz. Yıkılmış veya yıkılacak binalara ilişkin, eşyasını alamayanlara hane başına 30 bin lira eşya yardımı yapacağız. Kiracılarımıza da 5 bin lira taşınma ve kira yardımı yapacağız.

Seferihisar'da hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Dün itibarıyla tsunamiden zarar gören esnafımıza kısmi ödemeler başlatıldı. Bugün ödemeleri yapılacak. Valilik, kaymakamlıklar kanalıyla gönderiyoruz ödemeleri. 

KONTEYNER KENT KURULACAK

46 bin metrekarelik alana konteyner kent kuruyoruz. Bayraklı'da enkaz alanlarının hemen yanında vatandaşlarımız bu konteyner kentten faydalanabilecekler. 

5 MİLYON LİRALIK KAYNAK 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, İzmir'deki depremle ilgili, "Sosyal yardım alanında geçen cuma 5 milyon lira kaynak aktarmıştık AFAD ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ödeneklerine ilaveten. İnşallah bugün bir 5 milyon lira daha yardım ödeneği aktaracağız" dedi.

Selçuk "Kreşlerimiz ve anaokullarımız da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından incelendi. Hasar tespiti tamamlanmış olan kreşlerimiz ve anaokullarımız hizmetlerine devam edecekler. Öncelikli olarak onların hasar tespitleri yapılacak" diye konuştu.

Bakanı Selçuk "Kamu misafirhanelerinde 7 bini aşkın kapasitemiz var. Bu rakam ihtiyaca göre daha da artırılacak. Kış geliyor, vatandaşlarımızı yurtlarda kalmaya yönlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

İLK KEZ İHA KULLANILDI

Tarım ve Ormanı Bekir Pakdemirli, AFAD arama-kurtarma çalışmalarında ilk defa İHA kullandığını belirterek, "Gelen telefon sinyallerinden binaların 3 boyutlu görüntüsünü elde edebildik" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2020.11.02 10:30 - Son Güncellenme: 2020.11.02 11:21 - HABER MERKEZİ
A