Bahçeli fezlekesi TBMM'de

Bahçeli fezlekesi TBMM'de

TBMM'de dokunulmazlık dosyası bulunmayan tek lider olan Devlet Bahçeli için de, bu durum sona erdi. Bahçeli için hazırlanan fezleke meclise sunuldu

2013.04.11 16:18 - Son Güncellenme: 2013.04.11 16:21 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Bahçeli fezlekesi TBMM'de

Uzun yıllardır siyasetin içinde yer alan ve TBMM'de dounulmazlık dosyası bulunmayan tek lider olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için de, bu durum sona erdi.

Gazeteport'un haberine göre Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve BDP lideri Selahattin Demirtaş'tan sonra Bahçeli'nin de dokunulmazlık dosyası oldu.

Bahçeli'nin 2011 yılında yaptığı bir konuşma nedeniyle hakkında düzenlenen fezleke Meclis'e gönderildi. Dokunulmazlığının kaldırılması istenenen Bahçeli hakkında, 8 Mayıs 2011'de Zeytinburnu'nda yaptığı konuşmada, Faruk Bayındır adlı internet sitesi sahibi bir vatandaşa ''Hakaret'' ettiği öne sürülüyor.

BİN RAKAMINA ULAŞTI

TBMM'de bine yakın dokunulmazlık dosyası var.Bunlardan 800'ü BDP'li vekillere ait bulunuyor. TBMM Adalet-Anayasa Karma Komisyonununda bekleyen BDP'lilerin dosyalardaki suç iddiaları ''Örgüt propagandası yapmak, suç ve suçluyu övmek, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik, örgüt üyeliği, yasak yayın bulundurmak, hakaret, tehdit, halkı askerlikten soğutma" konularını içeriyor.

ERDOĞAN IN DOSYALARI

Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında ise İstanbul Belediye Başkanlığı dönemindeki suçlamalar nedeniyle 3 fezleke bulunuyor. Erdoğan'ın "Görevi ihmal, zimmet, kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık, resmi evrak ve kayıtlarda sahtecilik, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak. Suçu ve suçluyu övmek, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçlamalarıyla yargılanması isteniyor.

KILIÇDAROĞLU VE BAYKAL

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında da 11 dosya var. Bu fezlekelerde "Görevi suistimal. Basın yoluyla hakaret. Tehdit, iftira. Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet. Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek. Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlamaları yer alıyor. CHP eski lideri Deniz Baykal hakkında da ''Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet. Hakaret. Seçim Kanunu'na muhalefet'' dosyaları bulunuyor.

BAKANLAR DA VAR

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkında ''Hakaret'' İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin hakkında ''İhaleye fesat karıştırmak'' Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz hakkında ''Görevi kötüye kullanma. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç hakkında ''Hakaret'' Sanayi Bakanı Nihat Ergün ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin hakkında ''Seçim Kanunu'na muhalefet'' Gıda, Tarım Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker hakkında ise ''Görevi kötüye kullanmak'' suçlaması ile dokınulmazlık dosyaları var.

BAHÇELİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Meclis'in adaletin kararına saygı duyulması lazım. Dokunulmazlığım gereği ne yapılacaksa bunu 51 arkadaşım başlatacaktır kendilerinden de isteğim budur. 5-10 Yıldan bu yana fezlekesi Meclis'te bulunan bir Başbakan için örnek olması gerekir. MHP biliyorsunuz pek çok konuda öncülük etmiştir bunda da edecektir.

GAZETEPORT

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.04.11 16:18 - Son Güncellenme: 2013.04.11 16:21 - HABER MERKEZİ
A