Bahçeli'den İBB Başkanı İmamoğlu'na tepki: İtibar edilecek hiçbir yanı yok

Bahçeli'den İBB Başkanı İmamoğlu'na tepki: İtibar edilecek hiçbir yanı yok

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Cumhur İttifakı yaşayacaktır, reformları birbiri ardına hayata geçirecektir" mesajı verdi, Bülent Arınç'a sert tepki gösterdi.

2020.11.24 10:50 - Son Güncellenme: 2020.11.24 11:40 - Siyaset
A
Bahçeli'den İBB Başkanı İmamoğlu'na tepki: İtibar edilecek hiçbir yanı yok
05:40 Bahçeli'den İBB Başkanı İmamoğlu'na tepki: İtibar edilecek hiçbir yanı yok

İLGİLİ VİDEO

Bahçeli'den İBB Başkanı İmamoğlu'na tepki: İtibar edilecek hiçbir yanı yok

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Cumhur İttifakı yaşayacaktır, reformları birbiri ardına hayata geçirecektir, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türk milletinin geleceğinin mimarı olacaktır" dedi.

Bülent Arınç'ın, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmalarına ilişkin açıklamalarına tepki gösteren Bahçeli, "Bu şahsın iki suçlunun serbest bırakılmasını istemesi suçluyu övmektir, ihanete yataklıktır. Devran isimli kitabın okunmasını öneren bu gafil terör propagandasını alenen yapmıştır" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun Alaattin Çakıcı açıklamalarına da yanıt veren Bahçeli, "Tekraren ifade ediyorum, Alaattin Çakıcı benim dava arkadaşımdır. Kılıçdaroğlu anlar mı bilemem, ülkücüden mafya, mafyadan da ülkücü olmaz, olamaz" ifadelerini kullandı. 

Bahçeli'nin açıklamaları:

Necmettin Yılmaz 23 yaşındaydı. Siverek'te öğretmenlik yapıyordu. 16 Haziran 2017'de Pülümür Karayolu'nda PKK'lı teröristler tarafından aracı kurşunlandı ve yakıldı. Hayatının baharında şehit edildi. Şenay Aybüke Yalçın 22 yaşındaydı. 9 Haziran 2017'de memleketine dönerken PKK'lı teröristler tarafından şehit edildi. Hiçbir suçları hiçbir günahları yoktu. Tertemiz hayalleri, hedefleri vardı. 

Uzaktan eğitim öğretim yoluyla yeni bir dünyanın kapıları hızla açıkmaktadır. Önemli olan buna nasıl ayak uyduracağımız konusunda akıl ve bilgi ile ele almaktır. Bu salgının risk ve tehditlerini bütün yönleri ile kavrayıp avantaja çevirmek için kolları sıvamak zorundayız. Lehine çevirmenin yollarını bulmalıyız. Salgının hepimizi derinden etkilediği bir dönemde öğretmenlerimizin sorunlarını, ülkemizin sorunlarından ayrı tutmamız mümkün değildir. Sorunları çözülmemiş öğretmen, sorunlu öğrenci ve sorunlu eğitim demektir. Yüksek hedefleri gözüne kestirmiş, milletinin refahını ilke edinmiş bir devletin önce öğretmenlerini mutlu etmesi kaçınılmaz zorunluluktur. Dileğimiz atanamayan tek bir öğretmenin kalmamasıdır. 

Milli Eğitim Bakanımızın ve mesai arkadaşlarının samimi gayretleri bizleri memnun etmektedir. Sayın Bakanımıza ve bakanlık personeline yürekten teşekkür ediyorum. 

EKREM İMAMOĞLU'NA 'VEFAT SAYISI' TEPKİSİ

Küçük bir virüs dünyayı alarma geçirmiştir. Bulaşma hızı giderek artış göstermiştir. Hayatın akış hızı yavaşlamazsa, gevşemeler yaşanırsa mücadele zorlaşacaktır. Sağlık Bakanlığımız bütün imkanları ile çalışmalarını icra etmektedir. Bu sürece destek vermek, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymak kendi sağlığımız ve toplum sağlığı adına zorunluluktur. Hiç kimse başına buyruk hareket etmemelidir. Özensizliğin, herkes ve kendimiz açısından maliyeti ileri düzeyde olacaktır. Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığı açıklamaları dışında hiçbir değerlendirmeye kulak asılmamalı. Vaka ve vefat sayıları ile korku yaratacak, ipe sapa gelmez görüş paylaşanların samimiyetleri tartışmalıdır. İBB'nin vefatlarla ilgili Sağlık Bakanlığı'nı tekzip eden açıklamalarının itibar edilecek hiçbir yanı yoktur. Siyasi çıkar peşinde koşup devlet ile vatandaş arasında güvensizlik oluşturmaya çalışmak gafilce bir anlayıştır. Belediye işlerinden başka her şeye dil uzatan bu kendini bilmezin maksadı nedir? Yoksa CHP zihniyeti virüsün bulaşma hızından memnun mudur? Yalan bilgilerin paylaşıldığını ima etmek virüs kadar tehlikelidir. 

CUMHUR İTTİFAKI MESAJI

Cumhur İttifakı ile ilgili akla hayale sığmayan dedikoduları ibretle takip ediyoruz. Cumhur İttifakı'nın kolonlarının çatırdağını söyleyenlerden tutun da bu dönüşte MHP'ye yer yok diyenlere kadar pek çok şey söylenmiş. Bazıları da gelişmeler bir rota değişikliğine işaret ediyor diyecek kadar akıl noksanlığını ispat etmiştir. Korkak bir kalem sahibi, "Recep Tayyip Erdoğan Bahçeli'yi harcar, Bahçeli de Recep Tayyip Erdoğan'ı" diyebilecek kadar kendinden geçmiştir. Çünkü bunların canı böyle istiyor. MHP ile AK Parti, iki kahraman millet eseridir. Biz harcarsak sadece hainleri harcarız. Cumhur İttifakı, siyaseti pazarlık üzerine inşa etmemiştir. Cumhurbaşkanımızla hukukumuz Türkiye düşmanlarının kafalarının alamayacağı kadar tutarlı, ilkeli, karşılıklı hürmet ve muhabbete dayalıdır. Kara kediler başka yerde dolaşsın. Cumhur İttiakı, Türkiye'nin yegane umududur. Mülevves niyet sahiplerine diyorum ki; o pis ellerinizi ve nifak saçan dillerinizi Cumhur İttifakı'ndan derhal çekiniz, size buradan kemik çıkmaz. Cumhur İttifakı yaşayacaktır, reformları birbiri ardına hayata geçirecektir, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türk milletinin geleceğinin mimarı olacaktır. Zillet mandacıdır, melanettir, vasi arayışındadır. İktidar için ABD'ye boynunu uzatan CHP ve yancılarının sandıkta boynunu vuracak, elbette Türk Milleti'dir. 

"ALAATTİN ÇAKICI BENİM DAVA ARKADAŞIMDIR"

Tekraren ifade ediyorum, Alaattin Çakıcı benim dava arkadaşımdır. Kılıçdaroğlu anlar mı bilemem, ülkücüden mafya, mafyadan da ülkücü olmaz, olamaz. Alaattin Çakıcı'nın bu devlete nasıl hizmet ettiğini bilenler bilir, bilmeyenler de kendileri bilir. Çakıcı terör örgütleri ile korkusuzca mücadele etmiştir. Ermeni terör örgütlerinin eylemleri neticesinde 77 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştır. Kılıçdaroğlu bu işlerden anlamaz. Asıl mafya, asıl yeraltı dünyasının elemanı Demirtaş değil midir?

ARINÇ'IN AÇIKLAMALARI

Bu terörist Demirtaş sevdası kazanması hayra alamet değildir. Siyaset eskisi bir şahsın Sarosçu Kavala ile terörist Demirtaş'a güzelleme yapması ahmaklıdır. Bu suçluyu övmektir. Bu gafil terör propagandasını milletimize baka baka yapmıştır. Devran isimli kitap bir terör anlatısıdır. Bu bir teröristtir, yazan da teröristtir. Demirtaş'a masum gözüyle bakıyorsan Yasin Börü'ye ne diyeceksin? Hamile kadınlarımızın kurşunlanmasını nasıl yorumlayacaksın? 6-8 Ekim'de katledilen 53 vatandaşımızını ne yapacaksın? Ne yapmak istiyor, nereye varmak istiyorsun? Özgürlükçü düşünelim diyor, teröristler serbest kalsın, Türkiye'ye kast edilsin diyor. Neyin özgürlüğü? Gezi olayların sponsoru olan Osman Kavala'nın serbest kalmasını gündeme getirmek hangi aklın ürünüdür. CHP'li sözcüler Arınç'ı vicdan olarak tanımlamıştır. O halde vicdanı yeniden tanımlamak gerekmektedir. Zillet yeni isimleri devşirmektedir. Demirtaş teröristtir, Devran isimli kitap terör progagandasıdır. Ardını iddia eden terör sevicisidir.

TÜRK GEMİSİNE HUKUK DIŞI BASKIN

AB tarafından tek yanlı yürütülen İrini harekatında görev alan Alman fırkateyni, bir ticaret gemisine korsan bir müdahalede bulunmuştur. Bu muamele ittifaklık ruhuna aykırıdır. Silah ambargosunu ihmal etmediği gemimizin güzergahından mahrum bırakılması skandaldır. Gerekli nota verilmiştir. Doğu Akdeniz'de yaşanan provokasyonu kınıyorum. Türkiye hakkını yedirmez."

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2020.11.24 10:50 - Son Güncellenme: 2020.11.24 11:40 - Yasin Yüksel
A