Bahçeli'den 'Fırat Kalkanı' açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Fırat Kalkanı'nı değerlendirdi. Bahçeli, MHP'nin harekatı çok olumlu bir gelişme olarak gördüğünü belirtti.
2016.08.24 17:06 - Son Güncellenme: 2016.08.24 17:07 - Siyaset - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
Fırat Kalkanı operasyonuna Diyarbakır'dan havalanan jetler de destek verdi
MHP Genel Başkanı Bahçeli 'Fırat Kalkanı' Harekatı hakkında açıklamalarda bulundu
Türkiye Suriye sınırında teröristlerin sızmasını engelleyecek adımların atılmasının acil bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Bahçeli, "Bu bölgedeki Türkiye-Suriye sınırının güvenliğinin tam olarak sağlanması, İŞID'in lojistik ve insan kaynakları ikmal yollarının kesilmesi ve sınırımızdan terörist sızmalarının önlenmesi en acil ihtiyaçtır" dedi.
MHP Genel Başkanı, "Cerablus ve mücavir alanların İŞID unsurlarından temizlenmesi, Türkiye'ye yönelik güvenlik tehdidinin bertaraf edilmesinde çok önemli bir adım olacaktır." ifadelerini kullandı.
MHP'nin sabah saatlerinde başlayan harekatı çok olumlu bir gelişme olarak gördüğünü belirten Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi, Celabrus'a yönelik başlatılan askeri harekatı çok olumlu bir gelişme olarak görmekte ve bütünüyle desteklemektedir. Siyasi iradenin kararlı ve tavizsiz tutumunun arkasında milletçe durduğumuzu bu vesileyle açık ve güçlü bir şekilde ifade etmek isterim" dedi.