Bağlanmasın diye teknesini batırdı

Bağlanmasın diye teknesini batırdı

Fatih Kumkapı'da balıkçı Faruk Ekici, trolle avlandığı gerekçesiyle bağlanan ve polis tarafından Haliç'e çekilmek istenen teknesini, su almasını sağlayarak batırdı. Olay sırasında eylem yapan balıkçılarla polis arasında arbede yaşandı.

2012.03.20 09:38 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Bağlanmasın diye teknesini batırdı

Faruk Ekici'ye ait 16 metre uzunluğundaki "Latif Dede" adlı tekne, trolle avlandığı gerekçesiyle yediemin tarafından Kumkapı Balık Hali Limanı'nda demirlendi. Ekici, dün akşam haciz işlemi için gelen polis memurlarının tekneyi Haliç'e çekeceklerini söylemesi üzerine çılgına döndü. Yaklaşık 150 bin lira değerindeki teknenin su almasını sağlayan Ekici, 30 arkadaşıyla teknenin üzerine çıktı. Tek geçim kaynağının tekne olduğunu söyleyen Ekici, "Ben ekmek param için namusumla çalışan biriyim. Bu tekne de benimle birlikte sulara gömülecek. Devlet bu tekneyi mahkeme kararı çıkmadan elimden almaya çalışıyor. Kanser hastası çocuğumu sokakta bırakıyor" diye isyan etti.

Bu sırada yan yatarak suya gömülen teknedeki balıkçılar kıyıya atladı. Polisin üzerine yürüyerek tepki gösteren balıkçılarla polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Suya gömülen teknenin ardından gözyaşı döken Ekici arkadaşları tarafından teselli edildi.

TROLLE AVCILIĞI SAVUNDU

Trol avcılığın doğru şekilde anlatılmadığını belirten balıklardan Sedat Küçük, ""Ben su ürünleri mezunuyum. Trol avcılığı kötü bir şey değil. Avrupa Birliği ve Kuzey ülkelerinde trol avcılığı esastır. Diğer avcılıklar sakıncalıdır. Örneğin Danimarka'da 5 binin altında gırgır avcılığı yapılamaz. Bizim ithal dediğimiz balıklar trol avcılığın ürünüdür. Bana eşim bile 'siz denizde kürtaj yapıyorsunuz' diyor. Oysa balıklar yumurtalarını durgun sulara, engebeli zemine, midyelerin bol olduğu yere bırakır. Biz ise düz zeminde trol ile avlanırız. Kayalık zeminde avlanırsak ağlarımız yırtılır. Teknemiz batma riski taşır" diye konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2012.03.20 09:38 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A