Bağırsağı delik bebek sağlığına kavuştu

Bağırsağı delik bebek sağlığına kavuştu

ISPARTA'da henüz 2 günlükken ince bağırsağında delinme tespit edilen Duygu Naz bebek, başarılı bir operasyon sonucu hayata tutunmayı başardı.

2013.07.15 18:10 - Son Güncellenme: 2013.07.15 18:11 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Bağırsağı delik bebek sağlığına kavuştu

 

Meryem ve Mustafa Bilgin çiftinin ilk bebekleri olan Duygu Naz, 1 Temmuz pazartesi günü normal doğumla dünyaya geldi. 2 kilo 170 gramla ortalama kilonun altında doğan Duygu Naz, yenidoğan bakım uzmanlarınca gözetim altında tutuldu. 2 gün sonra Duygu Naz bebekte emmeme ve karında şişlik saptanarak, durum çocuk cerrahisine bildirildi.

Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Çocuk Cerrahı Opr. Dr. Fuat Güler, bebekte spontan intestinal perforasyon (ince bağırsakta delinme ve kanama) olduğunu tespit etti. Opr. Dr. Güler ve Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Mustafa Çelik, Sude Naz'ı ameliyata aldı. 1 saat süren başarılı operasyon sonrası bağırsaktaki delik onarıldı. 10 gün boyunca hastanede gözetim altında tutulan Duygu Naz, sağlığına kavuşmasının ardından taburcu edildi.

NADİR GÖRÜLEN BİR DURUM

Dr. Mustafa Çelik, bu tür vakaların nadir görüldüğünü, hastanede ilk kez böyle bir operasyon yapıldığını söyledi. Dr. Çelik, "Ameliyatta, ince bağırsağın son kısmında geniş bir alanda açılma olduğu görüldü. Buna bağlı olarak bağırsak içeriği karın içine boşalıyordu. Karın içerisi temizlenerek bağırsaklar tekrar bir araya getirildi. Ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesinde hastamız tedaviye alındı. Yeni doğan servisimizin bakımları ile hastamızın genel durumu düzeldi" dedi.

Genç çiftin ilk çocukları olduğu için biraz korku yaşadıklarını, sağlıklı bir şekilde bebeği ailesine verdikleri için mutlu olduklarını dile getiren Dr. Çelik, nadir görülen bu rahatsızlıkta önemli olanın erken tanı ve erken müdahale olduğunu kaydetti.

BESLENMEYE BAŞLADI

Ameliyatın nasıl yapıldığını anlatan Opr. Dr. Fuat Güler de "Hastamızı ameliyata aldığımızda, karın içerisinde yaklaşık 7-8 santimetrelik bir açıklık tespit ettik. Bağırsağın delinen yerini bularak, oradaki ölü dokuyu çıkartarak, sağlıklı dokuları dikip bağırsağın devamlılığını sağladık. Karın içerisini temizleyerek operasyonumuzu sonlandırdık. Yaklaşık 1 saatlik başarılı bir operasyon gerçekleştirildi" diye konuştu.

Opr. Dr. Güler, bebeğin ameliyattan sonra 3'üncü günde beslenmeye başlandığını, şu an 12 günlük olan bebeğin annesini emerek beslendiğini söyledi.

ANNE BABANIN SEVİNCİ

İlk bebeklerinin sağlığa kavuşmasından duyduğu mutluluğu paylaşan anne Meryem Bilgin, duygularını şöyle anlattı:

"Ameliyattan önce her şeye hazırlıklı olmamız istendi. Biz de üzüldük. Doktorların sayesinde çocuğumuz sağlığına kavuştu. Tabi korkumuzda en büyük etken ilk çocuğumuz olmasıydı."

Baba Mustafa Bilgin de "Kızımıza burada çok iyi bir bakım gerçekleştirildi. Doktorlarımıza teşekkür ediyorum. Çocuğumuzla çok iyi ilgilendiler. Kızımız için Duygu Naz ismini seçtik" dedi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.07.15 18:10 - Son Güncellenme: 2013.07.15 18:11 - HABER MERKEZİ
A