Babasının darp ettiği Edanur 2 yaşında

Babasının darp ettiği Edanur 2 yaşında

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'nı ziyaret edip, Edanur bebeğin doğum günü etkinliğine katıldı.

2013.05.09 13:05 - Son Güncellenme: 2013.05.09 13:05 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Babasının darp ettiği Edanur 2 yaşında


Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'nda kalan çocukları ziyaret eden Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, yuvada kalan çocuklar ile tek tek ilgilenerek onlara çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra Vali Hüseyin Aksoy ve eşi, Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'nda kalan çocuklar ile birlikte Edanur bebeğin yaş günü kutlaması için düzenlenen programa katıldı.
Giresun'da geçen yıl sürekli ağladığı gerekçesiyle babası tarafından yere fırlatılarak, darp edilen ve kafatasında kırıklar oluşan Edanur bebeğin ilk tedavisi Giresun'da yapıldı. Daha sonra Samsun'a sevk edilen Edanur bebek, Samsun'da 66 gün boyunca tedavi görerek 4 kez beyin ameliyatı geçirdi.
Tedavi sonrası Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'na yerleştirilen Edanur bebeğin 2. yaş gününde Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, onu yalnız bırakmayarak arkadaşlarıyla birlikte pasta kestiler.
Vali Aksoy'a, Edanur bebeğin durumu hakkında bilgi sunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, Edanur'un artık emin ellerde olduğunu vurgulayarak, "Edanur'un yaşadıkları nedeniyle biraz daha üzerinde titizlikle duruyoruz. Çünkü o çok ağır şeyler yaşadı ve neredeyse ölümden döndü. Onun için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Uzmanlardan eğitimi konusunda destek alıyoruz. Ben, Edanur'un ilerleyen aylarda bu sıkıntılarının azalacağına inanıyorum" dedi.
Vali Hüseyin Aksoy ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Edanur bebek devlet koruması altına alındığı günden itibaren her gün özel bir klinikte fizik tedavi görüyor. Biz onun iyi olması için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak kafasından aldığı hasar nedeniyle ciddi anlamda sıkıntıların olduğu söylendi. Gözlerinin büyük oranda görmediği belirtildi. Tabii ki, biz umudumuzu kesmedik. Onun da diğer çocuklar gibi gülüp, konuşması için her türlü imkanlarımızı seferber edeceğiz" diye konuştu.
Ardından Vali Hüseyin Aksoy ve eşi, Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'nda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.05.09 13:05 - Son Güncellenme: 2013.05.09 13:05 - HABER MERKEZİ
A