Aziz Yıldırım'ın başkanlığı düşebilir

Aziz Yıldırım'ın başkanlığı düşebilir

3 Temmuz 2011'de başlayan 'Futbolda Şike' davasında tutuklu bulunan Aziz Yıldırım'ın başkanlığı tehlikede.

2012.07.01 12:32 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Aziz Yıldırım'ın başkanlığı düşebilir

Tam 364 gündür Türkiye'nin en önemli gündem maddeleri arasında yer alan davaya bakan Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, kararlarını yarın açıklayacak.

BAŞKANLIĞI TEHLİKEDE
Böylece şike soruşturmasındaki adlî yargılama, bir yıl dolmadan tamamlanacak. Bu noktada sanıklar arasında yer alan kulüp başkanları ve yöneticilerinin geleceği merak ediliyor. Zaman gazetesinin haberine göre; söz konusu şahıslar, 6259 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası kapsamında 1 gün bile hapis cezası almaları durumunda, bir daha hiçbir şekilde idareci olamayacak.

3 YIL HAPSİ İSTENİYOR
Ancak bu kararın Yargıtay tarafından da onanması gerekiyor. Bu süreç ortalama 6 ayı buluyor. Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan'ın, 1 Haziran'daki mütalaasına göre; Aziz Yıldırım'ın 'haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü kurmak', 'şike' ve 'teşvik primi vermek' suçlarından 3 yıl 10 ay 15 gün ile 13 yıl 10 ay 15 gün arasında hapis cezasına çarptırılması öngörüldü.

ŞENER İÇİN DE 2 YIL CEZA TALEBİ
260 sayfalık esas hakkındaki görüşte, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener için de 'teşvik primi vermeye teşebbüs etmek'ten 9 ay ile 2 yıl 3 ay arasında hapis cezası istendi. Serdal Adalı'dan Bülent Uygun'a, İbrahim Akın'dan Sercan Yıldırım'a kadar pek çok isim için ceza talep edildi.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2012.07.01 12:32 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A