Azerbaycan topraklarına sızan Ermeni asker gözaltına alındı

Azerbaycan topraklarına sızan Ermeni asker gözaltına alındı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 8 Haziran'da Azerbaycan-Ermenistan devlet sınırının Laçın istikametinde Ermeni silahlı kuvvetlerine ait keşif-sabotaj grubunun sınırı geçtiğini ve grubun bir üyesinin gözaltına alındığını, grubun amacının mayın döşemek olduğunu açıkladı

2021.06.08 14:17 - Son Güncellenme: 2021.06.08 14:18 - Dünya
A
Azerbaycan topraklarına sızan Ermeni asker gözaltına alındı

Ermeni bir asker, Laçın'da Azerbaycan topraklarına sızarak mayın döşemeye çalışırken gözaltına alındı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 8 Haziran'da Ermeni Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı bir askerin, Ermenistan-Azerbaycan sınırında bulunan Laçın ilindeki olumsuz hava koşullarından yararlanarak Azerbaycan topraklarımıza girdiği bildirildi. Azerbaycan askerlerinin düzenlediği operasyon sonucunda Ermeni asker Artur Kartanyan'ın gözaltına alındığı, grubun diğer üyelerinin ise kaçarak bölgeden uzaklaştığı belirtildi. Açıklamada, Ermeni askerin görevinin Azerbaycan topraklarına mayın döşemek olduğu ifade edildi.

Bu, İkinci Karabağ Savaşı bittikten sonra Ermeni sabotaj gruplarının Azerbaycan sınırını geçmek için ilk hamlesi değil. En son 2 hafta önce Kelbecer bölgesinde sınırı geçerek yollara mayın döşemeye çalışan 6 Ermeni asker gözaltına alınmıştı. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.06.08 14:17 - Son Güncellenme: 2021.06.08 14:18 - Ali Yaşar
A