Aylin Sözer'i öldüren katilin binaya giriş anı görüntüleri ortaya çıktı

Aylin Sözer'i öldüren katilin binaya giriş anı görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul Maltepe'de üniversite öğretim görevlisi Aylin Sözer'i öldüren Kemal Ayyıldız'nin binaya giriş anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Öte yandan cinayet masasında görevli özel bir ekip tarafından sorgulanan ve tek başında gözaltında tutulan Kemal Ayyıldız'ın ön sorgusunda cinayetle ilgili kan donduran detayları anlattı. Ayyıldız'ın sorguda "Aylin Sözer'le 10 yıl önce sosyal medya da tanıştık" dediği öğrenildi. Zanlı, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

2020.12.30 09:09 - Son Güncellenme: 2020.12.30 17:34 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Aylin Sözer'i öldüren katilin binaya giriş anı görüntüleri ortaya çıktı
02:08 Aylin Sözer'i öldüren kişinin binaya giriş anı görüntüleri ortaya çıktı

İLGİLİ VİDEO

Aylin Sözer'i öldüren kişinin binaya giriş anı görüntüleri ortaya çıktı

Maltepe'de üniversite öğretim görevlisi Aylin Sözer (48)'in boğazını keserek öldüren Kemal Ayyıldız'ın cinayet öncesi görüntüleri güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde 32 yaşındaki Kemal Ayyıldız'ın saat 08.48 sıralarında binaya geldiği görülüyor. Yalpalayarak yürüyen Ayyıldız daha sonra binaya giriyor. Ayyıldız'ın, saat 13.00 sıralarında polis tarafından binadan çıkarılmıştı. Kemal Ayyıldız'ın üzerinden de Sözer'e ait ziynet eşyaları çıkmıştı.

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA

Cinayetle ilgili Maltepe Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklama şöyle denilmişti:

"Maltepe ilçesinde meydana gelen Kasten Öldürme konusu ile ilgili olarak yapılan ilk belirlemelere göre; sabah 08.00 civarı Kemal Delbe'nin, Aylin Sözer isimli kadın şahsın evine gittiği, bir süre sonra tartıştıkları, akabinde kadını öldürdüğü, olaya hırsızlık şüphesi vermek için daireyi ateşe verdiği bilgisi alınmıştır. Şüpheli Kemal Ayyıldız gözaltına alınmış, olay ile ilgili olarak adli soruşturma açılmıştır" 

Öte yandan cinayet masasında görevli özel bir ekip tarafından sorgulanan ve tek başında gözaltında tutulan Kemal Ayyıldız'ın 'nin ön sorgusunda cinayetle ilgili kan donduran detayları anlattı.

"SOSYAL MEDYADA TANIŞTIK"

Ayyıldız'ın  sorguda "Aylin Sözer'le 10 yıl önce sosyal medya da tanıştık. Bir kaç ay görüştükten sonra aramıza bir soğukluk girdi. 2014 yılına kadar hiç görüşmedik. Daha sonra tekrar görüştük. 2015 yılı ile 2018 yılı arasında yine hiç görüşmedik. 2019 yılı Kasım ayından beri sık sık görüşmeye başladık. Kız kardeşi ve oğlu beni tanıyordu. Aramızda ilişki vardı. Bazen kavga ediyor, bazen barışıyorduk. Ben askere gittim geldim. Bu arada evlendim. Ama gönül bağımız aralıklarla devam etti. Çocuklarım dünyaya geldi. Geçtiğimiz yıllarda eşimle aram bozuldu. Boşanma kararı aldık. Karım çocuklarımla Manisa'ya gitti" dedi.

CİNAYETİ KISKANÇLIK YÜZÜNDEN İŞLEDİĞİNİ İDDİA ETTİ

Olayın meydana geldiği gün daha önceden randevulaştıkları için Aylin Sözer'in evine gittiğini anlatan zanlı, "Bir hafta önce görüşmüştük. Bu görüşme sırasında onunla salı günü görüşmek üzere randevulaşmıştık.  Eve gidince ona çocuklarımı görmek için yılbaşında Manisa'ya gideceğimi söyleyince bana kızdı." dedi. Aralarında kıskançlık yüzünden tartışma çıktığı iddiasında bulunan Kemal Ayyıldız'ın "Aramızda kavga çıktı. Bıçağı rastgele salladım. Boğazına geldi. Kanlar içinde yere düştü." iddiasında bulundu.

Kullandığı uyuşturucu ve cinayetin ardından adeta şoka girdiğini bu nedenle evden çıkamadığını anlatan zanlı., "Kapı çalınca panikledim. Evi uyuşturucu için yanımda getirdiğim yanıcı maddelerle ateşe verdim. Kendimi öldürecektim ama beceremedim. Bunun üzerine polislere kendimi vurdurmaya çalıştım. Bu nedenle onlara doğal gaz borusunu kesip ateşe vererek saldırdım." dediği öğrenildi.

KARDEŞİNİN HESABINA 260 BİN LİRA GÖNDERMEYE ÇALIŞMIŞ

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturmada ise ilginç detaylar ortaya çıktı. Şüphelinin saat 10.30 sıralarında Aylin Sözer'in banka hesabına girerek internet üzerinden kardeşinin hesabına 260 bin lira göndermeye çalıştığı tespit edildi. Ancak bankanın EFT'nin yüklü olması sebebiyle telefonla Aylin Sözer'i aradığı,  ulaşamayınca EFT talimatını askıya aldığı öğrenildi.

ÖĞRENCİSİNİ DE KANDIRMAYA ÇALIŞMIŞ

Şüphelinin ayrıca Aylin Sözer'in telefonundan bir öğrencisine mesaj atarak "Sana EFT yapacağım. Bu parayı euroya  çevirip sana söylediğim kişiye teslim edersin" diye yazdığı belirlendi. Ancak Aylin Sözer'in öğrencisinin "Hocam ben bu talimatı sizin sesinizi duymadan yapmam" diye mesaj attığı ardından Aylin Sözer'in telefonunu aradığı ulaşamayınca alt katta oturan kız kardeşine durum hakkında bilgi verdiği öğrenildi.

YANGIN ÇIKARMAYA ÇALIŞTI

Aylin Sözer'in üzerindeki ziynet eşyalarını alan şüphelinin amacının hırsızlık süsü vermek olduğunu iddia ettiği öğrenilirken, evde yangın çıkarmak istediği sırada polisin kapıyı çaldığını bunu fark edince doğalgaz borusunu keserek evi ateşe verdiğini söylediği öğrenildi.

KAPIDA ZORLAMA YOK

Aylin Sözer ile Kemal Ayyıldız'ın telefon görüşmeleri de incelenirken, geçmişe yönelik görüşmeler olduğu ancak, olay gününe dair bir yazışma bulunmadığı belirtildi.

Sözer'in evine girişte bir kapıda zorlama olmadığı öğrenildi. Binadaki güvenlik kayıtlarının bulunduğu bilgisayar da incelenmek üzere emniyete götürüldü.

Polis merkezindeki ifade işlemleri tamamlanan katil zanlısı Kadir Ayyıldız. yoğun güvenlik önlemleri altından adliyeye sevk edildi.

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2020.12.30 09:09 - Son Güncellenme: 2020.12.30 17:34 - HABER MERKEZİ
A