Ayasofya'daki su haznesi ayakkabılık oldu

Ayasofya'daki su haznesi ayakkabılık oldu

Ayasofya'da bulunan tarihi bir su haznesinin kapağının kırılarak ayakkabılık olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

2022.05.09 15:06 - Son Güncellenme: 2022.05.09 15:06 - Güncel
A
Ayasofya'daki su haznesi ayakkabılık oldu

Geçtiğimiz ay Ayasofya'da yaşanan İmparatorluk Kapısı skandalından sonra bu kez de Ayasofya'nın tarihi su haznesinin kapağı kırıldığı ortaya çıktı. Arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, olayı sosyal medya hesabından duyurarak tarihi su haznesinin kapağının kırıldığını ve insanların ayakkabılarını içine koyduğunu belirtti.

Yavaşçay, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu fotoğrafı dün gece (24 Nisan) saat 22.43'te Ayasofya Camiinde çektim, Osmanlı'dan kalma su haznesinin kapağını kırıp içine ve yanına ayakkabılarını koymuş insanlar, kimsenin umurunda değil bu durum, Yardıma ihtiyacı var" dedi.

Henüz yetkililerden konu ile alakalı bir açıklama yapılmadı

Geçtiğimiz ay ise, Doğu Roma kaynaklarında, Nuh'un Gemisi'nin tahtalarından yapıldığı söylenen Ayasofya'nın İmparator Kapısı, kimliği belirsiz kişilerce parçalanmıştı. Hatta ahşap kapının bazı kişilerce kutsal sayılarak yendiği iddia edilmişti. Olayın gündem olmasının ardından Vakıflar Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamada, Ayasofya'nın İmparator Kapısı'ndaki hasara dair "Ufak bir dokunma ile tahribat oluşmuş" demişti.

 

Müdürlük, oluşan tahribatta herhangi bir güvenlik zaafiyeti olmadığını belirtmiş ve şöyle devam etmişti: "Ancak takdir edersiniz ki Müze statüsünde iken günde 18-19 bin bandında olan ziyaretçi sayısı camiye dönüştürülmesi ile 40-45 binleri bulmaktadır."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2022.05.09 15:06 - Son Güncellenme: 2022.05.09 15:06 - Nur hasan - kapalı
A