Avusturya'da 4 Türk'e 'IŞİD için çalıştıkları' gerekçesiyle hapis

Avusturya'da 4 Türk'e 'IŞİD için çalıştıkları' gerekçesiyle hapis

Avusturya'da Türkiye doğumlu dört kişi "IŞİD'e eleman kazandırmak için çalıştıkları" gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı.

2019.10.18 12:12 - Son Güncellenme: 2019.10.18 12:13 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Avusturya'da 4 Türk'e 'IŞİD için çalıştıkları' gerekçesiyle hapis

Dini bir cemaat olarak hareket ettikleri belirtilen zanlılardan birinin imam olduğu kaydedildi. IŞİD'in Suriye'deki koluyla bağlantılı oldukları tespit edilen imama 7 yıl, diğer üç zanlıya ise 6 yıl, 5 yıl ve 5 ay hapis cezaları verildi.

Graz mahkemesinde görülen davada iki sanık da beraat etti.

Yargılanan sanıkların tamamının Türkiye doğumlu kişiler olduğu kaydedildi.

Dini cemaatin lideri olarak tanıtılan 47 yaşındaki imam, radikalleşme ve IŞİD'e eleman kazandırma suçlamarını reddetti. Masum olduklarını savunan sanıkların davayı temyize götürmesi bekleniyor.

Diğer birçok Avrupa ülkesinden olduğu gibi, Avusturya'dan da IŞİD saflarında savaşmak için Suriye ve Irak'a gidenler olmuştu.

2016 yılında Ebu Tejma adında bir vaiz, Avusturya'da cihat propagandası yaptığı gerekçesiyle 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.10.18 12:12 - Son Güncellenme: 2019.10.18 12:13 - HABER MERKEZİ
A