Avustralya'dan Bursa iş dünyasına işbirliği daveti

Avustralya'dan Bursa iş dünyasına işbirliği daveti

Avustralya Büyükelçisi James Larsen, Bursa ile Avustralya arasındaki ticari ilişkilerin artırılmasını istediklerini söyledi.

2014.09.17 15:48 - Son Güncellenme: 2014.09.17 15:49 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Avustralya'dan Bursa iş dünyasına işbirliği daveti

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener ve BTSO Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Güler, Avustralya Büyükelçisi James Larsen ve Avustralya Başkonsolosu Lino Starangis'i kabul etti. BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Bursa'dan Avustralya'ya ihracat yapan 50 firma bulunduğunu dile getirdi. Bursa'da Avustralya sermayeli 2 firma bulunduğunu kaydeden Topuk, bu sayının daha da artmasını istediklerini söyledi. Topuk, Türkiye'nin 2013 yılı itibariyle Avustralya'ya ihracatı 463 milyon dolar, ithalatının 1,2 milyar dolar olduğunu vurguladı. Topuk, Bursa ve Avustralya arasında ihracatın 2013 yılı itibariyle 245 milyon dolar, ithalatın ise 294 milyon dolar olarak seyrettiğini anlattı.

İLİŞKİLER ARTIYOR
Remzi Topuk, Avustralya ile Bursa arasındaki ilişkilerin daha da arttığını kaydederek, "Bursa, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan şehirlerinden birisidir. Avustralyalı yatırımcıları, Bursa'ya yatırım yapmaya davet ediyoruz. İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da artması için elimizden geleni yapmaya hazırız. Ekonomik diplomasiyi çok önemsiyoruz. Özellikle Küresel Fuar Acentesi Projesi çerçevesinde üyelerimizi yurt dışına götürüyoruz. Önümüzdeki 10 gün içinde 3 Bursalı heyet, yurt dışındaki önemli organizasyonlara katılacak" dedi.

"BURSA'NIN FIRSATLARINI BİLİYORUZ"
Avustralya Büyükelçisi James Larsen ise Bursa'nın önemli fırsatları barındırdığını söyledi. Büyükelçi Larsen, Bursa ile Avustralya arasındaki ekonomik ilişkilerin artmasını istediklerini anlatarak, "İki ülkenin önemli fırsatları olduğuna inanıyorum. Önümüzdeki aylarda iki ülke iş dünyasını bir araya getirmeliyiz. Avustralya, şu anda G-20 başkanlığını yapıyor. Bu sebeple birçok Türk iş adamı Avustralya'ya gelerek, yatırım imkanlarını araştırıyor. Önümüzdeki yıl Türkiye G-20'ye ev sahipliği yapacak. Bu yüzden Avustralya'dan iş adamları da Türkiye'ye gelecek. Bu temaslar ilişkilerin daha da artmasını sağlayacaktır" diye konuştu.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener, BTSO olarak Avustralya ile Bursa iş dünyasını buluşturan organizasyonlar gerçekleştirmeyi istediklerini belirtti.
Avustralya Başkonsolosu Lino Starangis, önümüzdeki aylarda Avustralya iş dünyasının Türkiye ziyareti programına Bursa'yı da dahil edeceklerini söyledi. Starangis, "Avustralyalı iş adamlarını Bursa'da ağırlamak istiyoruz. İki ticari heyetleri buluşturarak, ülkeler arasındaki ilişkileri artırabiliriz" şeklinde konuştu.
Ziyaretin sonunda Remzi Topuk ve Cüneyt Şener, Avustralyalı heyete hediyeler takdim etti.
 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2014.09.17 15:48 - Son Güncellenme: 2014.09.17 15:49 - HABER MERKEZİ
A