Avustralya'da ezana onay çıkmadı

Avustralya'da ezana onay çıkmadı

Avustralya'nın Sidney şehrindeki Auburun Geliblou Camii'nde ezan okunmasıyla ilgili başvuru, belediye meclisinde yapılan oylamada reddedildi.

2013.07.17 17:16 - Son Güncellenme: 2013.07.17 17:17 - Dünya
A
Avustralya'da ezana onay çıkmadı

 

Türklerin yoğun yaşadığı Auburun böylesinde bulanan Gelibolu Camii'nde cuma vakitlerinde ezan okunması konusunda Meclis Üyesi Semra Batık tarafından sunulan önergeye diğer Müslüman üyelerin destek vermemesi şok etkisi yaptı.

Belediye Başkanı ve 9 üyeden oluşan meclis, iki eksik üyeyle toplandı. Türk meclis Üyesi Semra Batık, Gelibolu Camii'nin Avustralya'da sembol bir mekan olduğunu belirtti. Türkiye ile Avustralya'nın Gelibolu'dan gelen bir dostluğa sahip olduğunu, Türklerin de en yoğun yaşadığı bir bölgede yer aldığını belirten Batık, cammi cemaati tarafından toplanan 3 bin imzayı hatırlattı.

Konuşmalardan sonra tüm meclis üyelerinin tek tek görüşünü alan Lübnan asıllı Belediye Başkanı Ned Attie, oylamaya geçti. Oyalamaya Arap kökenli iki Müslüman üye katılmazken, diğeri ise aleyhte oy kullandı. Bu durum, salonda bulunun kalabalık Türk topluluğuna şok etkisi yaptı.

ÇOK ÜZGÜNÜM

Konuyla ilgili Cihan'a bilgi veren Semra Batık, "Ramazan ayı vesilesiyle, Gelibolu Camii'inde ezanın okunmasıyla ilgili belediye meclisine öneri verdim. Müslüman meclis üyelerinden söz almıştım. Toplumumuzun ve camiye gelen tüm Müslümanların bu ihtiyacının böyle anlamlı bir ayda yerine getirilmesinin çok iyi olacağını kendilerine izah ettim. Ama maalesef yeterli oy alamadığımız için, karar geçmedi. Çok üzgünüm." dedi. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.07.17 17:16 - Son Güncellenme: 2013.07.17 17:17 - Zeynep Çelik
A