Avrupalı sosyal hizmetler uzmanları İstanbul'da

Avrupalı sosyal hizmetler uzmanları İstanbul'da

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "1.2 milyar lira olan sosyal politikalara ayrılan bütçeyi 20 milyar liraya yükselttik" dedi.

2013.04.17 12:39 - Son Güncellenme: 2013.04.17 12:39 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Avrupalı sosyal hizmetler uzmanları İstanbul'da

3'üncü ENSACT Avrupa Konferansı İstanbul'da başladı. Grand Cevahir Otel'de yapılan konferansın açılışına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Avrupa Sosyal Eylem Ağı (ENSACT) Avrupa Başkanı Nol Reverda, Türkiye Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Başkanı Murat Altuğgil ile çeşitli ülkelerden sosyal hizmet alanında çalışan bine yakın uzman, akademisyen ve araştırmacı katılıyor. Üç gün sürecek konferansta dezavantajlı grupların haklarını kullanabilmelerini kolaylaştıran politikalar, uygulamalar ve deneyimler paylaşılacak.

" 1.2 MİLYAR LİRALIK BÜTÇEYİ 20 MİLYAR LİRAYA YÜKSELTTİK "

Konferansın açılışında bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, sosyal politikalara ayrılan bütçenin önemine değindi. Şahin, "1.2 milyar lira olan sosyal politikalara ayrılan bütçeyi 20 milyar liraya yükselttik. Bütçe önemli ama yeterli değil bütçeyi yönetmemiz bilgiyi yönetmemiz doğru insanlarla bu parayı yönetmek başarıdaki en önemli kriter. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında son dönemde yeniden yapılanmanın temel faktörü de budur. Farklı kurumlarda yapılan yardımların koordinasyonunun sağlanmadığı şeffaf hesap verilebilir olunmadığı için yeniden yapılandık. Yeniden yapılanmayla sosyal hizmet anlayışının ikisinin de başa baş gitmesi gerektiği görülmüştür" dedi.

" SOSYAL ALAN YÜKSELEN BİR DEĞER "

Sosyal alanın yükselen bir değer olduğunu söyleyen Bakan Şahin, şöyle konuştu:

"Sosyal alan yükselen bir değer olarak karşımıza çıkıyor. Sosyal politikalar sosyal barışı sağlayan alandır. Öğrencilerimizin bu alanda nitelik ve nicelik olarak yetişmesi ve yarınlar adına en etkili öznesi olması en temel düşüncemizdir. Hem sosyal güvenlik sisteminin hem sağlık sisteminin hem sosyal politikalar sisteminin kendi içindeki kombinasyonunda insan odaklı götürmeyi başarmamız gerekiyor. Bu yeni dünya düzeninde kardeşlerimizin çok iyi yetişmek zorunda olduğunu bizim de politikaları oluştururken onların temel gereksinimi olan kurumsal kapasiteyi yasal alt yapıyı güçlendirmemiz gerektiğini düşünüyoruz. O yüzden daha çok biraraya geleceğiz ve sorunlarımızı çözeceğiz."

" DENEYİMLERİNİZİ VE UZMANLIĞINIZI PAYLAŞMANIZI İSTİYORUZ "

Konferansın açılışında bir konuşma yapan Nol Reverda ise, "ENSACT bir yerde bir şemsiye görevini üstleniyor" dedi. Reverda, şöyle devam etti:

"Avrupa'da ciddi bir finansal kriz yaşanmakta Bu krizi aşabilmek için Avrupa hükümetleri stratejiler geliştirdiler. Eğitim sağlık ve sosyal güvenlik konusundaki bütçeler kısıtlandı. Finansal kriz gerek sosyal yardım gerek bütçe gibi duyarlı kitlelere verilen paraların düşmesine neden oldu. Biz Avrupa'da ekonomik krizin yanı sıra, kültürel ve siyasi bir kriz de yaşıyoruz. Avrupa'da Neo milliyetçilik, İslamofobi, Yahudi düşmanlığı yabancı düşmanlığı gibi akımların güçlendiğini görüyoruz. Bunlar güvensizlik ortamından kaçınmak isteyen Avrupa toplumunun durumu. İnsanlar arasında bu kültürel krizde köprüler oluşturmak kolay değil. Bu nedenle konferansta deneyimlerinizi ve uzmanlığınızı paylaşmanızı istiyoruz. Bu konferans ancak bazı cevaplar alabilirsek başarılı olabilir. Biz bu sorunları nasıl ortadan kaldırabiliriz. Bunun için çalışacağız."

Konuşmaların ardından Kuzeyin Uşakları Dans Grubu sahne aldı. Sosyal hizmet uzmanları dans gösterisini ilgiyle izledi. Gösteri yabancılar tarafından ayakta alkışladı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 12:39 - Son Güncellenme: 2013.04.17 12:39 - HABER MERKEZİ
A