Avrupalı Genç Milli Görüşcüler basın açıklaması yayımladı

Avrupalı Genç Milli Görüşcüler basın açıklaması yayımladı

Avrupalı Genç Milli Görüşçüler Birliği yaklaşan seçimlerle ilgili yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

2023.04.23 20:56 - Son Güncellenme: 2023.04.23 20:56 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Avrupalı Genç Milli Görüşcüler basın açıklaması yayımladı

Avrupalı Genç Milli Görüşçüler Birliği yaklaşan seçimlerle ilgili yazılı bir basın açıklaması yayımladı Açıklamada öncelikle kendi temsilcilerine destek mesajı verildi. 

Avrupalı Genç Milli Görüşcüler Birliği basın açıklaması şu şekilde;

Kıymetli basın mensupları, çok kıymetli vatandaşlarımız, bilindiği gibi 14 Mayıs 2023 pazar günü Türkiye'de cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili genel seçimleri yapılacaktır. Bu seçimler ülkemiz, milletimiz ve biz yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için tarihi önem arz etmektedir. Bu seçimlerde 27 Nisan ve 9 Mayıs tarihleri arasında yurt dışında oy verme işlemleri gerçekleştirilecektir.

Türkiyemiz'de yapılacak olan genel seçimlere yurt dışında yaşayan seçmenler olarak katkıda bulunmak, seçimlere katılım sayısının yüksek oranda olmasını sağlamalıyız. 

Avrupalı Milli Görüşçüler olarak Avrupa'daki Türk seçmenlerimizin seçimlere katkısının yüksek olmasını arzu ediyoruz. YSK, yurt dışındaki seçmen sayısı 3 milyon 416 bin 498 olarak açıkladı. Bu bağlamda bizler ülkemizle olan gönül bağımız, vatandaşlık görev ve sorumluluğumuz gereği Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan bütün seçmenlerimizi mutlaka sandığa giderek oy kullanmaya davet ediyoruz.

Tüm dünyada giderek zorlaşan yaşam koşulları olduğu günlerde yaşıyoruz. Müslümanların bir birlikteliğine duyulan ihtiyacı gün be gün artmaktadır. Bu minvalde Türkiye'nin en önemli müttefikleri İslam ülkeleri gerçeği gün yüzünde olduğu aşikardır. Önce Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya düsturuyla siyasi hayatına devam eden Milli Görüş'ün özünü nüvesini bünyesinde barındıran bir siyasi birlikteliğe ihtiyaç duyulmaktadır.  

Yaşanabilir Bir Türkiye, ancak ve ancak borçsuz bir Türkiye ile mümkündür. Hem genel yönetimde hem de yerel yönetimlerde yapılacak denk bütçe ile bu sağlanabilir. Katma değeri yüksek bir üretim ekonomisi ile başarılabilir. Ayrıca,  İthalat girdileri düşük ihracatı yüksek bir ekonomi verileriyle mümkündür.

Yeniden Büyük Türkiye, ise kendi ayakları üzerinde durabilen  bir Türkiye ile mümkündür. Ülkemizin kaynaklarının milletimize aktarılmasıyla mümkündür. Bölgemizdeki güçlü bir Türkiye'nin öncelikle ortadoğu sonrasında bütün dünyaya barış getireceği aşikardır.

Yeni Bir Dünya ancak ve ancak Milli Görüş'ün nüvesini özünü bünyesinde bulunduran bir siyasi oluşum ile sağlanabilir. İlk önce D 8 Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın aktif edilmesiyle işe koyulmalıdır. İslam Kardeşliği tesis edilip, sömürüye son verilip  'Adil Paylaşım' gerçekleştirilmelidir. Her ülke sahip olduğu zenginliklerine sahip çıkarak D 8 ülkeleri kendi arasında ticareti yaygınlaştırarak ekonomisini güçlendirmeli bunun öncülüğünü de Yeniden Büyük Türkiye yapmalıdır. Avrupa'nın bir çok ülkesinde İslam Dini resmi din olarak tanıtılmalıdır. KKTC tüm dünyada bir Türk Devleti olarak tanıtılmasına ağırlık verilmelidir. Avrupa'da yaşayan gençlerimizin Türk Kültürü ve inancımız olan İslam Dini vecibeleriyle yabancılaşması önlenmelidir. 

Bütün bu saydığımız işlerin yapılması gurbetçilerimiz ve tüm insanlık için önem arz etmektedir. Ortaya koyduğumuz reel gerçekler ancak Milli Görüş ile mümkün olabilir. Bu kazançlar, Milli Görüş prensiplerine bağlı kalan özüne nüvesine sahip olan Yeniden Refah Partisi kadrolarının meclise girmesiyle elde edilebilecek başarılardır. 

Bütün bu sebeplerden dolayı Avrupalı Genç Milli Görüşcüler Birliği mensupları olan bizler Avrupa'nın muhtelif ülke ve şehirlerinde yaşayan uzun yıllar milli görüş hareketi ve teşkilatlarının içerisinde muhtelif zaman ve mevkilerde görev almış Milli Görüş ilke ve prensiplerine bağlı kalan, idarecilerin 27 Nisan ve 14 Mayıs tarihleri arasında oy verme işleminin yapılacağı seçimlerde Yaşanabilir TÜRKİYE', Yeniden Büyük TÜRKİYE ve Yeni Bir DÜNYA düsturuna sahip, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Milletvekilliği genel seçimlerinde de Cumhur ittifakı partilerinden Dr. Fatih Erbakan Liderliğindeki Yeniden Refah Partisi'ni destekleyeceğimizi ilan ediyor ve tüm gurbetçileri, Milli Görüşçüleri de Yeniden Refah Partisi'ne destek olmaya davet ediyoruz.

Her seçim çok önemlidir. Ancak bu seçim daha büyük önem taşımaktadır. Karşı mahallenin hepsi toplanmış 'sayın cumhurbaşkanı gitsin de nasıl giderse gitsin' derdine düşmüştür. Oysa ki ortaya koydukları bir çözüm önerileri yoktur. Bu nedenle muhterem liderimiz Fatih Erbakan'ın doğruya doru yanlışa yanlış diyerek nezaket ve zarafetle yürüttüğü siyasi çalışmaları cumhur ittifakı çatısı altında kendi adaylarımız ve logomuzla imzaladığımız ittifak protokolü ile seçime gidilmektedir. Eksikleri tamamlamak yanlışları düzenlemek için içerisinde yer aldığımız cumhur ittifakına destek olacak ve Yeniden Refah Partisi'ne oy vereceğiz.

Kıymetli basın mensupları ve değerli gurbetçiler,

Yeniden Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde yurt dışı kontenjanından adaylarımız ile mecliste güçlü bir

şekilde temsil edileceğiz. IGMG eski genel başkanı Ali Yüksel başkanımız, mevcutta MKYK üyemiz Erhan Şengül  başkanımız, Stuttgart Gençlik başkan yardımcımız Zekai Narin,  Paris Bölge Gençlik Yöneticisi MKYK üyemiz Erdoğan Yeşilsancak, yine gençlik yöneticilerimizden mevcut İstanbul İl Başkanımız Mustafa Doğan beyler Milli Görüş'ün tek temsilcisi Yeniden Refah Partisi listelerinden milletvekili adayı olmuşlardır. İnşallah hepimizin destekleriyle Milli Görüş'ü mecliste temsil edeceklerdir.

Merhum liderimiz Necmettin Erbakan'ın ortaya koyduğu Milli Görüş Prensiplerinden ödün vermeden genel başkanımız Dr. Fatih Erbakan'ın öncülüğü ve sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar seçilmesiyle istikrarlı bir yönetim oluşacaktır. Cumhur ittifakı içerisinde Yeniden Refah Partisi'ne verilecek oyları ile de Milli Görüş meclise girecektir. Böylece 28. dönemde Milli Görüş mecliste yerini alacaktır.

Bu hususta siyasi karar organlarının yeni meclisin yasama faaliyetleri başladığında milletvekillerimiz yemin ettikten sonra cumhur ittifakıyla imzaladığımız ittifak protokolü maddelerini hayata geçireceğiz.

Yeni dönemde Yeniden Refah Partisi'nin cumhur ittifakına katılımıyla ülkemizde büyük bir sinerji oluşmuştur. Aynı sinerjinin mecliste de devamını sağlamak için gurbetçilerimizin üzerine düşen destek görevini yerine getirmeleri için çağrıda bulunuyoruz. Genç Lider Fatih Erbakan'ın ve gurbetçi adaylarımızın meclise girerek gurbetçilerimizin, Milli Görüş'ün sesi ve temsilcisi olması için tüm gurbetçi büyüklerimizi gençlerimizi Yeniden Refah Partisi'ne destek çağrımızı yineliyoruz. Her evden bir oy talep ediyoruz. 3,5 Milyon gurbetçi seçmenimizin destekleri ile mecliste Milli Görüş yerini alacak inancındayız. 

Haydi vakit hep birlikte Milli Görüş'ü meclise taşıma vaktidir. 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2023.04.23 20:56 - Son Güncellenme: 2023.04.23 20:56 - HABER MERKEZİ
A