AVRUPA ŞAMPİYONASINI İNŞALLAH 2020'DE ALACAĞIZ

AVRUPA ŞAMPİYONASINI İNŞALLAH 2020'DE ALACAĞIZ

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, İnegöl Belediyesi tarafından yaptırılan spor salonunun açılışını gerçekleştirdi.

2011.04.03 18:57 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Spor - HABER MERKEZİ
A
AVRUPA ŞAMPİYONASINI İNŞALLAH 2020'DE ALACAĞIZ

Sporun gelişmişlik göstergesi olduğunu belirten Bakan Özak, dünyada en gelişmiş ülkelerin ekonomide, bilimde, teknoloji de en iyi ülkeler olmadığını belirtti. Bunların yanında spor, sanat ve kültürün olması durumunda gelişmişlik olacağını söyleyen Özak, "Spor sosyolojik bir olgudur, toplumsal bir harekettir. Yavrularımız sadece okula giderseler, spor yapmazsalar sosyal olamazlar, güler yüzlü, hoşgörülü, verimli olamazlar. Ne kadar spor yaparsak, hastaneye o kadar az gideriz, o kadar az sigara ve alkol
içeriz, o kadar az kavga ederiz. Atatürk 1930'lu yıllarda Trabzon Lisesi'ni ziyaretinde deftere şunu yazdı, 'bedeni idman, fikri idmanlar muadil olmalıdır' Yani hem spor hem eğitim paralel olmalıdır. Bunu yapamazsak çok geri kalırız. Yapabiliyor muyuz, hayır. Milli Eğitim'de beden eğitimi dersleri 45 dakika çık dışarı beden eğitimi yap, bu spor değildir. Daha çok yürümemiz, yüzmemiz, koşmamız lazım" dedi.
Türkiye'nin artık stadları ile dünyada marka olacağının altını çizen Özak, "2013'de U20 Dünya şampiyonasını aldık. 2016'da alamadığımız UEFA Avrupa Şampiyonası'nı inşallah 2020'de alacağız. İnşallah 2020'de İstanbul'da Olimpiyat yapacağız" diye konuştu.
Bakan Özak konuşmasının ardından, Paris'te düzenlenen 31. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda bin 500 metre finalinde Türkiye rekoru kırarak, gümüş madalya kazanan İnegöllü milli atlet Kemal Koyuncu ile Antalya'da düzenlenen 6. Wof Dünya Şampiyonasında, dünya ikincisi olan İnegöllü sporcu Mehmet Şirin Yaman'a madalya ve plaket takdim etti.

 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2011.04.03 18:57 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A