Avrupa'da anlatamadığı Gazze gerçeklerini Türkiye'de anlatacak

Avrupa'da anlatamadığı Gazze gerçeklerini Türkiye'de anlatacak

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar Fransa'ya girişi engellenen Glasgow Üniversitesi Rektörü Dr. Gassan Ebu Sitte'yi Türkiye'ye davet etti. Daveti kabul eden Sitte 27 Mayıs 2024 günü Ankara'da konferans verecek

2024.05.22 21:04 - Son Güncellenme: 2024.05.22 21:05 - Güncel - BÜLTEN
A
Avrupa'da anlatamadığı Gazze gerçeklerini Türkiye'de anlatacak

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Fransız Parlamentosunda düzenlenen bir etkinlikte Gazze'deki tanıklıklarını anlatmak için Paris'e giden ancak ülkeye sokulmayan Glasgow Üniversitesinin Filistin asıllı Rektörü Gassan Ebu Sitte'nin 27 Mayıs 2024 günü Ankara'da konferans vereceğini açıkladı.

Özvar, Düzce Üniversitesinde öğrencilerle sohbeti sırasında Ahmad Omari adlı Filistinli öğrenci söz alarak Türkiye'nin Filistin'e verdiği destek için teşekkür etti. Yükseköğretim Kurulunun Filistinli öğrencilere Türk üniversitelerinin kapılarını açmasından dolayı müteşekkir olduklarını ifade eden İnşaat Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Omari "Gazze'deki yaşayan arkadaşlarımız Türkiye'nin yaptıklarını görüyorlar. Biz de bütün yardımları görüyor ve yakından takip ediyoruz." dedi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar, Türkiye'nin her zaman Filistin halkının yanında olduğunu belirterek desteklerini sürdüreceklerini vurguladı. Özvar, Almanya'nın hakkında verdiği Schengen ülkelerine giriş yasağı nedeniyle Paris havaalanında Fransa'ya girişine izin verilmeyen Glasgow Üniversitesinin Filistin asıllı Rektörü Dr. Ebu Sitte'yle telefonda görüştüğünü ve kendisine geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirtti.

İsrail'in Gazze kuşatması sırasında Şifa Hastanesi ve El Ehli Hastanesinde hekimlik yapan Sitte'yi Türkiye'ye davet ettiğini bildiren Özvar şöyle dedi:

"Sitte'ye 'Gel, Fransız parlamentosunda anlatamadıklarını Türkiye'de üniversitede anlat' dedim. O da çok memnun oldu ve davetimizi kabul etti. 27 Mayıs günü Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde konferans verecek. Gazze'deki şahitliklerini bizimle paylaşacak."

Sitte'nin Lahey'de Uluslararası Ceza Mahkemesi yetkililerine İsrail aleyhindeki soykırım soruşturmasında tanık olarak ifade verdiğini hatırlatan Özvar, Ankara'da dile getireceği tanıklıkları, Türkiye'nin Lahey'de kullanmasını arzu ediyoruz." şeklinde konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.05.22 21:04 - Son Güncellenme: 2024.05.22 21:05 - BÜLTEN
A