Avcılar yasak dinlemiyor!

Avcılar yasak dinlemiyor!

Neslinin devamı için koruma altına alınan ve avlanması yasaklanan yaban keçilerinden 5'inin bu yıl içinde Artvin'de öldürüldüğü öğrenildi. Kaçak avcılar tarafından öldürüldükleri düşünülen keçilerden biri yavru.

2013.10.08 08:20 - Son Güncellenme: 2013.10.08 08:22 - Yaşam
A
Avcılar yasak dinlemiyor!

Yaban keçileri öldürmenin cezası sadece 12 bin lira. Yaz günlerinde su ihtiyacını karşılamak için insanların bulunduğu dere kenarlarına gelen yaban keçileri kaçak avcıların hedefi oluyor. Nesillerinin devamı için koruma altında olan yaban keçileri avlanamıyor.


Ama son 9 ayda sadece Artvin'de 5 yaban keçisinin kaçak avlananlar tarafından öldürüldüğü tespit edildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı kontrol çalışmalarında öldürüldüğü tespit edilen yaban keçilerinin, özellikle gece avlanan kişilerce vurulduğu tahmin ediliyor. Avcıların gece ışıkta parlayan her göze ateş ettiği ve hayvanları dişi yada yavru olarak ayırt etmeden öldürdükleri belirtilirken, Artvin, Erzincan, Tunceli, Antalya ve Toros Dağları'ndaki kaya ovuklarında yaşayan yaban keçilerinin gece projektörlerle avlandığı öğrenildi.

Vuruyor ama alamıyorlar
Kaçak avcıların yakalanması için çalışmaların sürdüğünü belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, "Bilinçsiz avcılar tarafından yapılan bu avlanmada bölge çok sarp bir yapıya sahip olduğundan vurdukları avların birçoğuna ulaşamıyorlar. Doğada yaralı halde kalan hayvanlar  acı çekerek can veriyor" dedi. 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.10.08 08:20 - Son Güncellenme: 2013.10.08 08:22 - boş7
A