Av sezonu açıldı! İşte Bursa'da balık tezgahlarında ilk fiyatlar... (ÖZEL HABER)

Av sezonu açıldı! İşte Bursa'da balık tezgahlarında ilk fiyatlar... (ÖZEL HABER)

Denizlerde 15 Nisan'da başlayan av yasağı, 1 Eylül itibariyle sona erdi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 'Vira Bismillah' diyerek yola çıkan balıkçılar av yasağı sonrası tutulan balıkları tezgahlarında satışa çıkarıyor. Av yasağının bitmesiyle balıkların bollaştığını dile getiren balıkçılar, fiyatların da yarı yarıya indiğini söylüyor. Bursa balık tezgahlarında ilk fiyatlar ise şöyle; İstavrit 25, sardalya 30, levrek 55, buzlu palamut ve alabalık 35, somon ise 90 liradan satılıyor.

2021.09.02 08:55 - Son Güncellenme: 2021.09.02 10:04 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Av sezonu açıldı! İşte Bursa'da balık tezgahlarında ilk fiyatlar... (ÖZEL HABER)
05:36 Av sezonu açıldı! İşte Bursa'da balık tezgahlarında ilk fiyatlar... (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Av sezonu açıldı! İşte Bursa'da balık tezgahlarında ilk fiyatlar... (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

Balıkçılar, ilerleyen günlerde havaların serinlemesi ve balığın bollaşmasıyla birlikte fiyatların da düşeceğini söylüyor.

''VİRA BİSMİLLAH''

Balıkçı Mahir Uzunay, "Av yasağının bitmesiyle birlikte tezgahlarda durum iyi. Bu yıl balıklar hem ucuz, hem de lezzetli olacak. Balık sezonunun açılmasıyla birlikte müşterilerimiz de tezgahlara gelmeye başladı. Bu sabah ilk siftahımızı yaptık. Vira bismillah. Balık sezonumuz inşallah bereketli olur. Bol bol hamsi, palamut, çinekop, istavrit gelsin ki, balık fiyatları da ucuz olsun. Şu an sardalya, hamsi ve istavrit zamanı. Bu mevsimde en çok sardalya olur. Sezon kapalıyken sardalyanın kilosu 40-50 lira civarındaydı. Şimdi ise 30 liraya kadar düştü. Hamsinin kilosu dün 70 liraydı, bugün 30 liradan satılıyor. Av yasağı bitince balıklar bollaştı, fiyatlar da yarı yarıya indi" dedi.

''HAVALARIN BİRAZ DAHA SERİNLEMESİNİ BEKLİYORUZ''

Balıkçı Faruk Aslan, "Sezonunun açılmasına rağmen balık, çok bol gelmedi. Bugün tezgahlarımızda istavrit ve sardalya bereketi var. Yine somon ve alabalıklar sürekli sattığımız balıklardır. Havaların biraz daha serinlemesini bekliyoruz. Balık o zaman daha da bol olacaktır. Bu yıl kurak geçtiği için balıkçılar da yaz sıcaklarından etkilendi. Bursa, balık tüketiminin fazla olduğu bir şehir. Müşterilerimizden çok memnunuz. Balıkların tezgah fiyatları; istavrit 25 lira, sardalya 30 lira, levrek 55 lira, buzlu palamut ve alabalık 35 lira, somon ise 90 liradan satılıyor. Şu an balıklarda bolluk olmadığı için fiyatlarda düşüş çok az oldu. Pandemiden dolayı herkesin ekonomik sıkıntıları var. Gelen vatandaşta da para yok" şeklinde konuştu.

''BALIK YEMEYİ UNUTTUK''

Balık almaya gelen bir vatandaş, "Balık fiyatları çok pahalı, kimse alamıyor. Fiyatlar ucuzlamış diyorlar. Ne yapalım, alacağız mecbur. Balığın hastasıyız. Denizin sultanı çinekoptur, bilen bilir. Ben, en çok çinekop balığını seviyorum" derken pazarda alışveriş yapan başka bir vatandaş ise, "Balık yemeyi seviyoruz, ama pahalı olduğu için alamıyoruz. Fiyatları uygun olsa, balığı sevmeyen insan mı olur? Ben en çok yemesi kolay olduğu için palamut ve hamsiyi tercih ediyorum. Balık yemeyi unuttuk. Haftada en az iki defa balık yememiz gerekiyor, ama para yoksa ne yapacağız" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.09.02 08:55 - Son Güncellenme: 2021.09.02 10:04 - HABER MERKEZİ
A