"Atıklarımızla Yolculuk" projesineTÜBİTAK desteği

"Atıklarımızla Yolculuk" projesineTÜBİTAK desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin çocuklarda çevre bilincinin oluşturulması için Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği ile Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü'nden akademisyenlerin desteğiyle hazırladığı 'Atıklarımızla Yolculuk" projesi TÜBİTAK'tan hibe almayı başardı.

2013.04.15 13:25 - Son Güncellenme: 2013.04.15 13:25 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
"Atıklarımızla Yolculuk" projesineTÜBİTAK desteği


Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü ile Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü'nden akademisyenlerin desteğiyle hazırlanan ve TÜBİTAK-4004 Doğa Eğitimleri ve Bilim Okulları Programına sunulan "Atıklarımızla Yolculuk" projesi kabul edildi. TÜBİTAK tarafından sağlanan 90 bin TL'lik hibe desteğiyle yürütülecek projeye çocuklara çevre şuuru aşılanması hedefleniyor. Proje kapsamında çocuklara yönelik olarak deneyler, dramalar, saha gezileri, gözlem faaliyetleri ve atölye çalışmaları yapılacak. Çocukların çevre bilimlerine olan ilgilerinin arttırılması, çevreyle ilgili bilimsel kavramlarla tanışmaları, günlük hayatlarında çevreyle ilgili konularda farkındalıklarının geliştirilmesi ve çevre sorunlarını bilimsel bakış açısıyla anlamalarına imkan sağlanacak.
Projede hedef kitle olarak Bursa'nın yoğun göç alan dezavantajlı bölgesinde bulunan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Çocuk Merkezi'nden faydalanan 10-12 yaş grubundaki 60 öğrenci belirlenecek. Daha sonra 1 Temmuz 2013 tarihinde başlayacak proje bir yıl sürecek.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.04.15 13:25 - Son Güncellenme: 2013.04.15 13:25 - HABER MERKEZİ
A