Atatürk Havalimanı'nda ilk kez yakalandı
Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda Türkiye'de ilk kez görülen toz halinde bir uyuşturucu madde ele geçirildi.
2017.01.23 12:44 - Son Güncellenme: 2017.01.23 15:12 - Güncel - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
Bursa'da çocuk eğitimi kitapları içinde uyuşturucu satışı
Operasyon anı güvenlik kameralarına yansırken, toz maddenin bir kilosu ile 900 kilo sentetik uyuşturucu imal edilebileceği belirtildi.
Uyuşturucuyu Hong Kong'dan Türkiye'ye getiren E.S. isimli kadın tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda Türkiye'de ilk kez görülen yeni bir uyuşturucu türü ele geçirildi. Toz halindeki maddenin 1 kilosu ile yaklaşk 900 kilo sentetik uyuşturucu imal edilebildiği öğrenildi.
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda son yılların en büyük uyuşturucu operasyonlarından biri düzenlendi.
Havalimanında görevli İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı narkotik ekipleri, Hong Kong'dan gelen E.S. isimli kadından şüphelendi.
Kadının çantasında yapılan aramada içerisinde toz olan 3 adet kutu buldu.
TÜRKİYE'DE İLK KEZ GÖRÜLÜYOR
Kadının "protein tozu" olduğunu söylediği toz, incelenmek üzere kriminal laboratuvara gönderildi.
Yapılan inceleme sonucu tozun, Türkiye'de ilk kez görülen yeni bir uyuşturucu türü olduğu belirlendi.
1 KİLODAN 900 KİLO SENTETİK UYUŞTURUCU
Toz maddenin bir kilosundan yaklaşık 900 kilo sentetik uyuşturucu imal edilebildiği öğrenildi.
Havalimanında düzenlenen operasyonda ele geçirilen 3 kutu madde ile 3 ton sentetik uyuşturucu yapılabileceği belirtildi.
TUTUKLANDI
Operasyonda gözaltına alınan E.S. çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Uyuşturucu maddeyi gönderen zanlı ile ilgili çalışmalar da devam ediyor.
İstanbul polisinin Hong Kong'da olduğu belirlenen zanlının yakalanması için yabancı makamlarla irtibata geçtiği kaydedildi.