Atatürk'e ve Mevlana'ya hakaret eden kişi yakalandı

Atatürk'e ve Mevlana'ya hakaret eden kişi yakalandı

Atatürk'e ve Mevlana'ya ve Konyalılara hakaret eden Stand Up'cı İstanbul'da yakalandı.

2020.04.10 21:25 - Son Güncellenme: 2020.04.10 21:25 - Güncel
A
Atatürk'e ve Mevlana'ya hakaret eden kişi yakalandı

Sosyal medya hesabından paylaştığı stand-up videosunda Atatürk, Mevlana ve Konyalılara hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan Emre G. İstanbul'da yakalandı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya üzerinden paylaşılan bir videoyla ilgili gelen tepkiler üzerine başlattığı soruşturmada geçen hafta Mevlana, Şems Tebriz-i, ile Konyalılara ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle video paylaşımını hazırlayıp paylaşan Emre G. isimli şahıs hakkında soruşturma başlatıp yakalama kararı çıkarmıştı.

"Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar" hakkındaki yasaya muhalefetten, "Kişinin hatırasına hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçları kapsamında hakkında yakalama ve gözaltı talimatı verilen şüpheli Emre G.nin Kadıköy'de bir adreste kaldığını tespit eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri akşam saatlerinde belirlenen adrese düzenlediği baskınla kendisini yakalayıp gözaltına aldı. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelinin Konya'ya gönderilmeyeceği, ifadesinin savcılık tarafından SEBGİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) üzerinden alındıktan sonra adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Hakaretçi stand up'cının emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2020.04.10 21:25 - Son Güncellenme: 2020.04.10 21:25 - Furkan Atabay
A