Atatürk anıtı için eylem

Atatürk anıtı için eylem

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bağlı Hereke Mahallesi'nde bir grup vatandaş, Cumhuriyet Alanı'nın düzenlenmesi sırasında kaldırılan Atatürk heykelinin, devam eden çalışmalarda eski yerine konulmamasına tepki göstererek, alanda eylem yaptı.

2013.05.02 20:57 - Son Güncellenme: 2013.05.02 20:57 - Yaşam
A
Atatürk anıtı için eylem

Çevre düzenlemesi çalışmaları devam eden Hereke Cumhuriyet Alanı'nda yapılan eyleme Kocaeli, İzmit, Gebze, Derince ve Körfez Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Hereke Çevre Derneği ve CHP'den yetkililer katıldı. Hereke Çevre Derneği Başkanı Hayri Altınok alanda basın açıklaması yaptı. Altınok alanın düzenlemesine karşı olmadıklarını belirterek şunları söyledi:
"Bizler bu alanda eskiden beri bayram ve törenlerimizi kutlardık. Cumhuriyet Alanı, yaklaşık 2 ay kadar önce bir kez de Körfez Belediyesi tarafından düzenlenmek istendi. Yanlış anlaşılmasın, biz alanın düzenlenmesine karşı değiliz. Milli gururumuz Atatürk'ün heykeli ve etrafında değişik çiçeklerle bezeli bir göbek düzenlemesi sadece bizim değil tüm Hereke halkının ortak arzusudur. Ancak yapılan düzenleme ile Cumhuriyet Alanı adeta bir park hatta ileride bir çay bahçesine dönüşeceği kuşkusuzdur. Daha da önemlisi Atatürk heykelinin alana tekrar dikilip dikilmeyeceği konusunda ciddi kaygılarımız bulunmaktadır" dedi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.05.02 20:57 - Son Güncellenme: 2013.05.02 20:57 - Zeynep Çelik
A