Ata'ya büyük saygısızlık

Ata'ya büyük saygısızlık

Kahramanmaraş'ta bir kişi Atatürk Anıtı'nı ateşe vermek isterken yakalandı. 2 gün önce de anıtı boyamaya çalışan zanlı, kaçmaya çalışırken polisler tarafından kıskıvrak yakalandı. Yetkililer, "Bu tür provakatif eylemlere fırsat vermeyeceğiz" dedi...

2013.06.21 12:43 - Son Güncellenme: 2013.06.21 12:43 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Ata'ya büyük saygısızlık

Olay, sabah saatlerinde Ulu Cami arkasında bulunan Atatürk Anıtı'nda meydana geldi. İddiaya göre, Ali Osman A., (22) isimli şahıs anıtın üzerine çıkarak elindeki meşaleyle anıtı yakmaya çalıştı. Bu sırada vatandaşların tepki göstermesi ve durumu polise bildirmesi üzerine paniğe kapılan zanlı kaçmaya çalıştı.

Anıtın karşısındaki ara sokaklara girerek kaçmaya çalışan zanlı, polisin kısa sürede müdahalesiyle yakalandı. Gözaltına alınan zanlı, alınan doktor raporunun ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bu arada olay yeri inceleme polisi de anıtın etrafını emniyet şeridi içerisine alarak, heykel üzerinde inceleme yaptı. Polisin çalışmasının ardından belediye ekipleri de heykel üzerinde temizleme çalışması yaptı.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Aşık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, zanlı Ali Osman A.'nın 2 gün önce de anıtı boyamaya çalışan kişi olduğunu söyledi. Aşık, "Polislerimiz, saldırıyı gerçekleştiren şahsı kısa sürede yakaladı. Şahsın 2 gün önce de anıtın üzerine sprey boya sıkan kişi olduğunu düşünüyoruz. Bu tür provakatif eylemlere fırsat vermeyeceğiz" diye konuştu.

Olayı gören vatandaşlar da saldırgana tepki göstererek, "kendini yak" diye protestoda bulundular. Murat Aykır isimli vatandaş, "Atatürk heykeline çıkıyor. Elinde meşale yakıyor. Meşaleyle yaktıktan sonra kaçmaya çalışıyor. Kaçmaya çalışırken polisler yakaladılar. Ortalığı karıştırmaya yönelik bir provakasyon yapıyorlar. Türkiye'de karışmayan şu anda tek il Kahramanmaraş. Bunu başarmaya çalışıyorlar ama zor. Vatandaşlar da tepki gösterdi. 'kendini yak' diyenler oldu. İstenmeyen olaylar bunlar" dedi.

Bir başka vatandaş ise yapılan bu saldırıyla Atatürk'ün kemiklerinin sızladığını söyledi. "Bu mudur arkadaş. Atatürk'ün emanet ettiği gençlik bu mu?. Polis niye götürüyor bunu vatandaşa teslim etsin. 2 gün sorgulanıyor sonra serbest bırakılıyor. Atatürk'ün değeri buysa kaldırın bunu kardeşim. Bu kadar ucuz değil bu. Ucuzsa bunu kaldırın değeri bilinen başka birini koyun. Ya da papanın resmini koyun" diyerek saldırıya tepki gösterdi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.21 12:43 - Son Güncellenme: 2013.06.21 12:43 - HABER MERKEZİ
A