Aşure geleneği Balkanlarda yaşatılıyor

Aşure geleneği Balkanlarda yaşatılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Balkanlarda geleneksel hale getirilen ve bu yıl Üsküp ve Kosova'da 5. kez hayata geçirilen aşure programı, dostluğun en güzel örneğini gözler önüne serdi.

2011.12.05 14:07 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Aşure geleneği Balkanlarda yaşatılıyor

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Balkanlarda gerçekleştirdiği en önemli sosyal çalışmalardan olan aşure programı, Üsküp ve Kosova'da yaşayan vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
Muharrem ayı nedeniyle Üsküp'te Murat Paşa Camii önünde; Kosova'nın Priştina kentinde de Fatih Camii önünde organize edilen aşure etkinliği, birlik ve beraberlik örneğine sahne oldu. Makedonya Milletvekili ve El Hilal Derneği Başkanı Behicüddin Şehabi ile Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği ve TİKA temsilcileri, Ensar Vakfı yönetimi, Kosova Diyanet İşleri yetkilileri, Balkan Üniversitesi idarecileri, Kosova İslam Cemiyeti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları üyeleri, çarşı esnafı ve vatandaşlar Üsküp ve Kosova'da düzenlenen aşure programlarına katılarak, etkinliğe imza atan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür ettiler.

Kardeşlik örneği
Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat, Başkan Altepe'nin selamlarını Balkanlarda yaşayan vatandaşlara ilettiği konuşmasında, bu yıl 5.'si gerçekleştirilen aşure geleneğinin birlik, beraberlik ve kardeşliği temsil ettiğini söyledi. Türk kültüründe aşurenin önemli yer tuttuğunu belirten Arat, Balkanlarda geleneksel hale getirilen aşure programıyla Türkiye ile Balkanlar arasındaki köklü dostluk bağlarının da pekiştiğine işaret etti.
Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği Din İşleri Müşaviri Mustafa Kılıç'ın dualarıyla aşure dağıtımının yapıldığı program, yöresel halk oyunları gösterileriyle de renklendi. Makedonya Milletvekili ve El Hilal Derneği Başkanı Behicüddin Şehabi de Başkan Altepe'ye teşekkür ettiği konuşmasında, kardeşliğin önemine dikkati çekerek, bu tür sosyal programların ülkelerarası dostluğun gelişmesi noktasında önemli olduğunu ve devam ettirilmesi gerektiğini kaydetti. Kosova ile Üsküp ve civarında 6 noktada yapılan aşure dağıtımı vatandaşlara da lezzetli bir gün yaşattı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.12.05 14:07 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A