Aslı Nemutlu'nun ağlatan mektubu

Aslı Nemutlu'nun ağlatan mektubu

Hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'dan geriye mektubu kaldı. Nemutlu mektupta kendini 'talihsiz kar tanesi' olarak tanımlıyor.

2012.01.19 12:18 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Aslı Nemutlu'nun ağlatan mektubu

Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde, geçtiğimiz hafta yarışlar için antrenman yaptığı sırada düşerek hayatını kaybeden 17 yaşındaki milli kayakçı Aslı Nemutlu, arkasında gözü yaşlı ailesini ve arkadaşlarını bıraktı. Genç kızın ölümünün ardından kayak merkezi inceleme altına alınırken, yakınları Aslı'dan kalan hatıralarla teselli bulmaya çalışıyor.

Aslı Nemutlu'nun 23 Şubat 2011'de yazdığı ve www.kayakajans.com'da yayınlanan yarış güncesi de bunlardan biri. Genç sporcu ölmeden yaklaşık bir yıl önce yazdığı yazıda, kendisini 'talihsiz kar tanesi' olarak tanımlıyor. Yazısına "Yarış olduğunu hatırlayınca , her zamanki gibi yine o garip his; korku, heyecan, tedirginliğin getirdiği "acaba"? soruları..." ile başlayan Aslı, sisli havaları hiç sevmediğini ifade ediyor.;

PES ETMEK YOK

Ölümüyle Türkiye'yi ağlatan Saint Joseph Lisesi öğrencisi Aslı Nemutlu'nun bir yarış günü hissettiklerini anlatan yazıdaki şu ifadeler dikkat çekiyor: "Her şey çok güzel olucak, bu yarış çok önemli. En iyi performansımı göstermeliyim, riski göze almalıyım, ya 'herro', ya 'merro'... Kayaklarımı taktım. Hocam çağırıp kritik kapıları söylüyor. O sırada mide bulantısı başlıyor, 'Aslı yeter artık bu kaçıncı yarışın' diyorum kendi kendime... 'Olumlu düşün, negatif düşünceleri at' cümleleri ile kendimi telkin etmeye çalışıyorum... 'Dikkat çık!' sesiyle artık yapayalnızım. Pistte hakemler, kapılar, ölüm sessizliğini bozan kayaklarım ve ben varım. Macera az sonra sona ericek....Sonuç... Kayaklarım pistin ortasında attı, Yıne de pes etmedim... Sonra çok ağladım, şanssız günümdeymişim."

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2012.01.19 12:18 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A