Aslan şov yaptı

Aslan şov yaptı

Galatasaray, taraftarıyla buluştuğu hazırlık maçında İngiliz Devi Liverpool ile karşılaştı, farklı bir galibiyete imza atarak umut saçtı.

2011.07.28 23:06 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Aslan şov yaptı

İngiltere Premier Lig'in ünlü ekiplerinden Liverpool'u özel maçta ağırlayan Galatasaray, yeni sezon öncesi İstanbul'da ilk kez taraftarının karşısına çıktı.

Tarihinin en kötü sezonlarından birini geride bırakan sarı-kırmızılı takım, yenilenen kadrosuyla Türk Telekom Arena'da taraftarıyla buluşurken, sarı-kırmızılı taraftarların bu müsabakaya ilgisi de yüksek oldu.

Taraftarlar, Türk Telekom Arena'da yer yer boşluklar olmasına karşı tribünlerin önemli bir bölümünü doldurdular.

Türk Telekom Arena'da son maçını Spor Toto Süper Lig'de geride kalan sezonun son haftasında Konyaspor'a karşı oynayan ''Cim-bom'', 5 Mayıs tarihinde yapılan ve 2-0 kazanılan bu maçın ardından 84 gün sonra yeniden evine dönmüş oldu.

-YENİ TRANSFERLER TANITILDI-
Sarı-kırmızılı ekibin yeni transferleri, maç öncesi özel bir gösteriyle taraftarların önüne çıkarıldı.

Türk Telekom Arena'nın stat hoparlörlerinden önce yeni transfer edilen oyuncunun numarası ve adı anons edilirken, ismi okunan oyuncu sahaya çıkarak taraftarların karşısında yerini aldı.

Yeni transferler Felipe Melo, Ceyhun Gülselam, Selçuk İnan, Johan Elmander ve Tomas Ujfalusi sırayla sahaya çıkarlarken, taraftarlar bu isimlere alkışlarla destek verdi.

-FATİH TERİM YUVAYA DÖNDÜ-
Teknik direktör Fatih Terim, 3. kez görev aldığı Galatasaray'da sarı-kırmızılıların yeni stadı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'ya ilk kez takımının başında çıktı.

İstanbul'da Galatasaray taraftarlarının karşısına en son, 2003-2004 sezonu 26. haftasında 20 Mart 2004 tarihindeki Çaykur Rizespor maçında çıkan Fatih Terim, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 2-1 mağlubiyetle tamamlanan bu müsabakanın ardından görevi Gheorghe Hagi'ye bırakmıştı.

Galatasaray taraftarları 6 yılı aşkın bir sürenin ardından yeniden göreve gelen Fatih Terim'i adeta bağrına bastı. Taraftarlar, üzerinden Fatih Terim'in resmi bulunan ve ''Kavga daha büyük, idealler zaten büyük, Galatasaray tek büyük'' yazılı bir pankart astılar.

-ıNTER MAÇININ KADROSUNDA 2 DEĞİŞİKLİK-
Teknik direktör Fatih Terim, Liverpool karşısında sahaya sürdüğü ilk 11'de, Inter ile yapılan karşılaşmanın ilk 11'inden 2 değişikliğe gitti.

Tecrübeli teknik adam, Inter maçında sahaya ilk 11'de çıkan oyunculardan Ayhan ve Elmander'i Liverpool karşısında yedek oturturken, Melo ile Baros'u ise sahaya sürdü.

Ayrıca, yeni transferlerden Berizalyalı Feipe Melo da Galatasaray formasıyla ilk maçına Liverpool karşısında çıkmış oldu.

Öte yandan, maç öncesi basın mensuplarına dağıtılan kadro listesinde Galatasaray'ın yedekte olan bir çok oyuncusunun ilk 11'de, ilk 11'de olan bir çok oyuncunun ise yedekte olarak gösterilmesi dikkat çekti. Hatalı kadro listesi, basın mensuplarının tepkisine neden oldu.

-FENERBAHÇE'YE GÖNDERME-
Galatasaraylı taraftarlar, adı şike iddialarına yönelik soruşturlmada geçen ezeli rakipleri Fenerbahçe'ye göndermede bulundu.

Karşılaşma öncesi stat tribünlerinde henüz yerlerini almamış olan taraftarlar, ligden düşme cezası alma tehlikesiyle karşı karşıya olan rakiplerine yönelik, ''Kümede kal Fenerbahçe'' tezahüratı yaptılar.

-INSUA, GALATASARAY'A KARŞI-
Liverpool'un Galatasaray maçı için sahaya sürülen ilk 11'inde, tanıdık bir isim de yer aldı.

Sarı-kırmızılıların geçen sezon Liverpool'dan kiraladıkları ve sezon sonunda takımına geri dönen Arjantinli oyuncu Emiliano Insua, bu kez eski takımına karşı Türk Telekom Arena'da sahaya çıktı.

-LIVERPOOL'LA 6. MAÇ-
Galatasaray, özel maçta konuk ettiği Liverpool ekibiyle tarihindeki 6. müsabakasını oynadı.

Daha önce 5 kez karşı karşıya gelen iki takım, ilk olarak 2001-02 sezonu Şampiyonlar Ligi grup maçında Anfield Road'da kozlarını paylaşırken, bu müsabaka 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Bu maçın rövanşında ise iki takım Ali Sami Yen Stadı'nda da yenişemeyerek 1-1'lik skorla 90 dakikayı tamamladı.

Sarı-kırmızılı ekip, 2003 yılında gerçekleştirilen Amsterdam Turnuvası'ndaki özel maçta Liverpool'u 2-1 yenerken, 2006-2007 Şampiyonlar Ligi gruplarında bir kez daha eşleştiği rakibine deplasmanda 3-2 yenilip, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki ikinci maçı ise bu kez aynı skorla kazanmayı bildi.

-İSTANBUL'DA ŞAMPİYONLAR LİGİ KUPASINI KALDIRDILAR-
Galatasaray'la özel maçta karşılaşan Liverpool ekibinin tarihinde İstanbul'un önemli bir yeri var.

Şampiyonlar Ligi'nde 2004-2005 sezonu finali İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilirken, Liverpool ile AC Milan ekiplerinin mücadelesine sahne olan bu karşılaşma İngiliz ekibinin kupaya ulaşmasıyla sonuçlanmış ve yaşanan mücadele uzun süre konuşulmuştu.

İlk yarısını AC Milan'ın 3-0 önde kapattığı maçın ikinci yarısında skoru 3-3'e getirmeyi başaran Liverpool, uzatmaların ardından penaltılarda rakibini 3-2'yle geçerek çok önemli bir başarıya imza attı.

Bu arada İngiliz ekibi, yaklaşık 4 yıl aranın ardından yeniden İstanbul'a gelirken, son ziyaretinde 24 Ekim 2007 tarihindeki Şampiyonlar Ligi grup mücadelesinde Beşiktaş'a 2-1 yenildi.

İngiliz ekibi, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda ise Trabzonspor eleyerek tur atlamıştı.

-VE MAÇ-

-GALATASARAY: 3 - LIVERPOOL: 0

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Hüseyin Göçek, Baki Tuncay Akın, Erdinç Sezertam

Galatasaray: Aykut, Ujfalusi, Gökhan Zan, Servet, Hakan, Melo, Kazım, Sabri, Selçuk, Arda, Baros

Liverpool: Doni, Flanagan, Martin Kelly, Kyrgiakos, Insua, Robinson, Poulsen, Shelvey, Degen, Joe Cole, Carroll

Goller: Dk. 8 ve 40 Baros, Dk. 85 Elmander (Galatasaray)

:: MAÇTAN DAKİKALAR ::
1. dakikada Sabri'nin ara pasıyla soldan ceza sahasına giren Baros'un vuruşunda top yandan auta gitti.

8. dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. Sağdan Ujfalusi'nin ortasında, ceza sahasında penaltı noktasında müsait durumda bulunan Baros'un gelişine yaptığı şık vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

24. dakikada Robinson'un uzun pasında ceza sahasında Gökhan Zan'ın müdahalede geç kaldığı pozisyonda top Carroll'a geldi. Bu futbolcunun kontrol edemediği meşin yuvarlak auta çıktı.

34. dakikada Kazım'ın sağdan ortasında, uzak kale direği dibinde Baros'un kafa vuruşunda top kaleciden döndü. Pozisyonun devamında Melo'nun ceza sahası sol çaprazdan sert vuruşunda meşin savunmaya çarparak, kornere gitti.

39. dakikada Selçuk'un pasında, Baros'un ceza sahasında önüne almaya çalıştığı topa geriden gelen Ujfulusi sert vururken, meşin yuvarlak kaleci Doni'nin müdahalesiyle kornere çıktı.

40. dakikada Galatasaray farkı 2'e çıkardı. Sağdan Selçuk'un kullandığı korner atışında ceza sahasında savunmadan seken topu Baros, arka direkte kafa ile filelere gönderdi:2-0.

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle tamamladı.
AJANSSPOR

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2011.07.28 23:06 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A