Aslan kupaya erken veda etti

Aslan kupaya erken veda etti

Kadıköy'deki derbiden istediğini alan Galatasaray, Arena'da Sivasspor'a çarpıldı. Aslan, Süper Lig'de normal sezonu lider bitirmeyi garantiledi, ama daha önce 14 kez kazandığı Türkiye Kupası'na bu sezon veda etti.

2012.03.20 23:30 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Aslan kupaya erken veda etti

Elmander, Melo ve Muslera gibi önemli oyuncularını dinlendiren Cim Bom, Erman'ın tek golüne engel olamadı. Türkiye Kupası'na 4. turda veda etti. Sivasspor da çeyrek finalin yolunu tuttu.

Ziraat Türkiye Kupası 4. tur mücadelesinde Galatasaray, evinde Sivasspor'a 1-0 mağlup oldu. Maçın tek golü ise 49. dakikada Erman Kılıç'tan geldi.

Galatasaray, kadrosunda bazı değişikliklerle sahaya çıktı. Fatih Terim, takımın önemli oyuncuları Elmander ve Melo'yu kadroya almayarak dinlendirmeyi tercih etti.

Muslera ve Emre Çolak gibi bazı as oyuncularını da kulübeye gönderen Terim, Ufuk Ceylan, Aydın, Riera Baros'a 11'de şans verdi. Karşılaşmaya Ufuk Ceylan, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Aydın Yılmaz, Selçuk İnan, Engin Baytar, Riera, Necati Ateş ve Baros 11'i ile başlayan Terim, yedeklerde ise Muslera, Ceyhun Gülselam, Yiğit Gökoğlan, Emre Çolak, Servet Çetin ve Sercan Yıldırım'a yer verdi. Terim, Aykut Erçetin, Çağlar Birinci, Gökhan Zan, Ayhan Akman, Serkan Kurtuluş ve Yekta Kurtuluş'u da kadroya almadı.

Öte yandan Grosicki'nin kadroda olmaması, Sivasspor'da en büyük sürpriz oldu.

Maça hızlı başlayan Galatasaray, Selçuk İnan'ın önderliğinde Sivas kalesinde tehlikeli pozisyonlar yarattı. Baros ve Necati ikilisiyle gol arayan Galatasaray'a karşı Sivasspor da kontraataklarla etkili olmaya çalıştı. Ancak Yiğidolar'da Grosicki'nin yokluğu fazlasıyla hissedildi.

İlerleyen dakikalarda oyunda dengeyi kuran Sivasspor en net pozisyonunu 42. dakikada bulurken, Erman'ın karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda Ufuk gole izin vermedi.

İlk yarının sonlarındaki iyi oyununa ikinci yarıda da devam eden Sivasspor, 47'de Cerny'le gol provası yaptı. Yiğidolar aradığı golü ise 49. dakikada buldu. Uğur Kavuk'un ortasını Cerny göğsüyle indirdi. Erman da bekletmeden topu ağlara gönderdi.

Golden sonra da mücadeleyi bırakmayan Yiğidolar, Erman-Eneramo ikilisine Pedriel'in de eklenmesiyle G.Saray'a zor anlar yaşattı. Son bölümlerde Sercan'ı da oyuna alan Terim, Necati-Baros-Sercan'la forveti üçledi. Cim Bom, bu değişikliklerle oyun üstünlüğünü yakalasa da, kalan dakikalar gol için yetmedi.

Böylece Arena'da Galatasaray'ı tek golle yıkan Sivasspor, Bursaspor'dan sonra çeyrek finale yükselen 2. takım oldu.

Arena'da 12 maç sona yenildi
Sivasspor'a mağlup olarak Ziraat Türkiye Kupası'ndan elenen Galatasaray, Türk Telekom Arena'da 12 maç sonra yenilgi yaşadı.

Kendi evinde son yenilgisini Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında 4-2'lik skorla Gaziantepspor'a karşı yaşayan sarı-kırmızılılar, ardından yaptığı 11 lig ve 1 kupa maçında yenilgi yüzü görmemişti.

Ayrıca, son yenilgisini ligin 23. haftasında deplasmanda Bursaspor'a karşı alan sarı-kırmızılılar, namağlup geçen 8 resmi maçın ardından Sivasspor karşısında bu serisini de sonlandırdı.


GALATASARAY-SİVASSPOR
STAT: Türk Telekom Arena
HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu, Serkan Akarca, Asım Yusuf Öz

GALATASARAY: Ufuk Ceylan, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Aydın Yılmaz (Dk. 46 Sabri Sarıoğlu), Selçuk İnan, Engin Baytar (Dk. 77 Sercan Yıldırım), Riera (Dk. 60 Emre Çolak), Necati Ateş, Baros
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

SİVASSPOR: Atilla Koca, Uğur Kavuk, Murat Akça (Dk. 84 Rajnoch), Navratil, Ziya Erdal, Cerny (Dk. 67 Pedriel), Faty, Kadir Bekmezci, Erman Kılıç, Mehmet Nas (Dk. 90 4 Cihan Özkara), Eneramo 
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay

SARI KARTLAR: Dk. 18 Faty, Dk. 20 Uğur Kavuk, Dk. 76 Erman Kılıç (Sivasspor), Dk. 53 Ujfalusi, Dk. 62 Selçuk İnan (Galatasaray)

GOL: Dk. 49 Erman

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2012.03.20 23:30 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A