Asker uğurlama konvoyunda asker adayı vuruldu

Asker uğurlama konvoyunda asker adayı vuruldu

Antalya'da, motosikletle uğurlama konvoyuna katılan asker adayı 20 yaşındaki Sezer Toptaş, polisten kaçınca vuruldu.

2013.05.09 21:24 - Son Güncellenme: 2013.05.09 21:24 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Asker uğurlama konvoyunda asker adayı vuruldu

Antalya'da, birliğine teslim olmadan önce motosikletle uğurlama konvoyuna katılan asker adayı 20 yaşındaki Sezer Toptaş, polis aracını görünce ehliyeti olmadığı gerekçesiyle kaçmaya başladı. Polis, 'Dur' ihtarına uymayan Toptaş'ı tabancayla sağ bacağından vurdu.

OTOGARA DOĞRU GİDİYORDU
Olay, önceki gece Kepez İlçesi'ne bağlı Sütçüler Mahallesi'nde meydana geldi. Sezer Toptaş, Balıkesir'deki askeri birliğine teslim olmak üzere arkadaşlarının oluşturduğu konvoy eşliğinde Antalya Otogarı'na doğru yola çıktı. Toptaş'ın Sütçüler Mahallesi'ndeki evlerinden hareket eden motosiklet ve otomobillerden oluşan konvoy, Yeşilırmak ile Sütçüler Caddesi'nin kesiştiği kavşakta devriye gezen polis ekibi tarafından durdurulmak istendi.

LASTİĞE ATEŞ EDİLDİ BACAĞINDAN VURULDU
Arkasında oturan arkadaşına ait motosikleti kullanan Sezer Toptaş'ın da aralarında bulunduğu motosikletli grup, polis ekip otomobilini görünce kaçmaya başladı. Sezer Toptaş ve polis ekibi arasında bir süre kovalamaca oldu. Ara sokaklarda devam eden kovalamaca esnasında Toptaş'ı durdurmak isteyen Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislerden biri, motosikletin lastiğine doğru birkaç el ateş etti. Mermilerden biri Toptaş'ın sağ bacağına isabet etti.


BACAĞINI DELİP GEÇTİ
Yaralanan Sezer Toptaş, motosikletle Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne geldi. Burada tedaviye alınan Toptaş'ın sağ ayak bileğinin yaklaşık 4 parmak üzerine isabet eden merminin, vücudu delip geçtiği belirlendi. Ayağı alçıya alınan ve 7 gün rapor verilen Sezer Toptaş, hastanede ifadesinin alınmasının ardından taburcu edilerek şikayetçi olmak üzere polis merkezine gitti. Toptaş, polis merkezinde sabaha kadar ifade vererek evine döndü.

'DUR' İHTARINDA BULUNMADI İDDİASI
Sezer Toptaş, evden konvoy halinde çıktıklarını anlatırken şunları anlattı:

"Konvoyda 10- 15 motosiklet, 3- 4 t otomobil vardı. Sütçüler Kavşağı'nda polis ekibi arkadaki araçları geçerek motosikletlerin önüne doğru geldi. Bu sırada motosikletler dağıldı. Ben de o heyecanla kaçtım. O da peşimden geldi, önümü kesti. Ben de ara sokağa girdim. Yine takip etti. Peşimi bıraksın diye kaçmaya çalıştım. Bu sırada arkamdan 2- 3 el ateş etti. Mermilerden biri bacağıma isabet etti."

Polisin kendisine 'dur' ihtarında bulunmadığını iddia eden Sezer Toptaş, ehliyeti bulunmaması nedeniyle ceza yememek için kaçtığını kaydetti. Toptaş, "Böyle olmasını istemezdim. Diyecek bir şey yok" dedi.

"O POLİS AKILLANSIN"
Kadir Toptaş'ın annesi 41 yaşındaki Mucize Türker, oğlunu yaralayan polis memuruna sert tepki gösterdi. Uzun süredir eşinden ayrı yaşadığını, evlere temizliğe giderek 4 çocuğuna baktığını belirten Mucize Türker, şöyle konuştu:

"Benim çocuğum değil, başka biri de olabilirdi. Plakasını alıp arkasından ceza yazsalardı. Polis havaya ateş etseydi. Karakolda polis 'tekerine ateş ettim' demiş. Ya başka yerine gelseydi. Yanında arkadaşı vardı, onun kafasına gelseydi o zaman ne yapacaktı. Bugün benim çocuğuma yapan yarın başkasına da yapar. Akıllansın, bugün benim çocuğum, yarın başka çocuk yanmasın."

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 21:24 - Son Güncellenme: 2013.05.09 21:24 - HABER MERKEZİ
A