Aşk biter iş büyür!

Aşk biter iş büyür!

E-ticaretin ünlü isimlerinin yanı sıra Saffet Ulusoy ve Arda Turan'ın da yatırımcıları arasında olduğu takı ve aksesuvar sitesi lidyana.com, ilk 3 ayda yakaladığı büyümeyle yabancıların dikkatini çekti.

2012.04.29 11:34 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Aşk biter iş büyür!

Lidyana'ya sermaye artırımına yönelik Avrupalı bir ortak katılacağı açıklandı

AVRUPALI ORTAK GELİYOR
Şubat ayının başında faaliyete geçen takı ve aksesuvar sitesi lidyana.com'a Avrupalı bir fon ortak oluyor. Markafoni Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra ile kurucu ortakları Tolga Tatari ve Ahmet Sarı, Yemeksepeti'nin kurucusu Nevzat Aydın, Haluk Ulusoy'un oğlu Saffet Ulusoy, Öztanık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Öztanık ve ünlü futbolcu Arda Turan'ın da ortakları arasında olduğu site için yalnız mart ayında 10 ayrı fonla görüşüldü. Peak Games'in de ortağı olan Lidyana'nın kurucu ortağı Hakan Baş, nisan ayı itibarıyla cirolarının 500 bin TL'yi geçtiğini belirtti. E-ticaret konusunda boşluk gördükleri alana yöneldiklerini söyleyen Baş, "Takı ve aksesuvardaki boşluğa yatırım yaptık. Her şey çok iyi gidiyor. Şu an günlük 40 bin ziyaretçimiz var. Sonbaharda ciromuz 1 milyonu geçecek. Büyük ihtimalle Avrupalı bir fonla sermaye artırımına yönelik ortaklık anlaşması yapacağız. 10 Mayıs'ta bitmesini hedefliyoruz" dedi.

YURTDIŞINA AÇILACAK
Lidyana'nın kurucu ortaklarından Onur Kınay da çok kısa bir sürede normal bir e-ticaret sitesinin 7-8 aylık cirosunu yakaladıklarını belirterek, "Her ayı 1 yıl gibi geçiriyoruz. Yeni planımız bu yaz başlayacak operasyonla Ortadoğu ve Doğu Avrupa'da da faaliyete geçmek. Kendi segmentimizde pazarı domine etmek istiyoruz" diye konuştu.

MARKA YOLA ÇIKTI
Kınay, sonbaharda bijuteri ve gümüş ağırlıklı yeni bir takı markası oluşturacaklarını, yazın mağazalarda satışa çıkılacağını da açıkladı.

AŞK BİTTİ İŞ BİTMEDİ
Toplamda 2 milyon liralık bir yatırım olan Lidyana'nın yüzde 10.6 payla ortağı konumundaki Arda Turan ile sürekli konuştuklarını söyleyen Hakan Baş, "Arda, 'Para kazandık mı?' diye soruyor. Durum değerlendirmesi yapıyoruz. Bence yatırdığı para 2 sene sonra 100 katına çıkar. Peak Games'i Ekim 2010'da kurduk ve 150 kat büyüdü" dedi. Baş, Arda Turan ile 2.5 yıl birlikte olduğu Sinem Kobal'ın martta ayrılmalarının Lidyana'daki işbirliğine nasıl yansıdığı sorusuna ise "Bir kere bu olay ziyaretçi trafiğimizi olumlu etkiledi. İkisi de son derece profesyonel. İşle ilgili bir ayrılık söz konusu olmadı" yanıtını verdi. Aşk bitti, iş bitmedi

"EN ÇOK SİNEM KOBAL VE BURCU ESMERSOY'UN SEÇİMLERİ SATILIYOR"
Burcu Esmersoy, Sinem Kobal, Güliz Onursal ve Şebnem Çapa'nın da 'zarafet elçisi' olduğu lidyana.com'da bu ünlü isimlerin çeşitli markalardan seçtiği ürünler satılıyor. Zarafet elçileri, kendilerine özel takı ve aksesuvar seçkilerinin satış gelirinden pay da alarak bir anlamda iş ortağı oluyor. Sitede, 150 markaya ait toplam 7 bin 500 çeşit ürünün satıldığını belirten Onur Kınay, "En çok Sinem ve Burcu'nun seçtikleri satılıyor. Bundaki önemli etkenlerden biri, ürünlerin genelde diğerlerine göre daha uygun fiyatlı olmaları. Şu an fiyat aralığı 15-3.500 TL arasında. Bir VIP bölümü oluşturuyoruz. Bir süre sonra 15 bin liralık mücevherler de satacağız" dedi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2012.04.29 11:34 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A