Aşıyla ilgili İngiltere'yi eleştiren Dr. Fauci 'yanlış anlaşıldım' dedi

Aşıyla ilgili İngiltere'yi eleştiren Dr. Fauci 'yanlış anlaşıldım' dedi

ABD'nin en iyi bulaşıcı hastalıklar uzmanı Anthony Fauci, Kovid-19'a karşı Pfizer aşısını onaylayan İngiliz düzenleyicilerin titizliği konusunda şüphe uyandırdıktan sonra özür diledi ve çalışmalarına inandığını söyledi.

2020.12.04 01:52 - Son Güncellenme: 2020.12.04 01:52 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Aşıyla ilgili İngiltere'yi eleştiren Dr. Fauci 'yanlış anlaşıldım' dedi

Fauci, BBC televizyonuna verdiği röportajda, CBS ile ilgili daha önceki yorumları İngiltere'de yayınlanıp önemli ölçüde yer aldıktan sonra, "Gerçekten bir yanlış anlaşılma oldu ve bunun için üzgünüm ve özür dilerim." Dedi.

Fauci, "Birleşik Krallık'taki hem bilim camiasına hem de düzenleyici kurula büyük inancım var," dedi.

"Bu şekilde ortaya çıkmasına rağmen (Birleşik Krallık düzenleme sürecine) herhangi bir özensizlik atfetmek istemedim," diyen Fauci sözlerini şöyle noktaladı: "İfadelerimi düzeltmek istiyorum. Birleşik Krallık'ın hem bilimsel hem de düzenleyicilik açısından yaptıklarına dair büyük bir güvenim var."

Amerika'nın pandemiyle mücadelesinin önde gelen üyelerinden Dr. Anthony Fauci, İngiltere'nin sağlık yetkililerinin aşı deneme verilerini ABD yetkililerinin yaptığı gibi 'dikkatli' incelemediğini söylemişti.

BİDEN: FAUCİ'DEN KALMASINI İSTEYECEĞİM

ABD'de Başkan seçilen Joe Biden, Perşembe günü CNN'e verdiği demeçte, Fauci'den işine devam etmesini ve kendisi 20 Ocak'ta göreve başladıktan sonra yeni yönetimin Kovid-19 ekibinde baş tıbbi danışman olarak görev yapmasını istedi.

CNN ile yaptığı röportajda Biden, Fauci güvenli olduğunu söylediğinde koronavirüs aşısını alacağını ve bunu halka açıklayacağını söyledi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2020.12.04 01:52 - Son Güncellenme: 2020.12.04 01:52 - HABER MERKEZİ
A