''Asi''deki kaçış yolculuğu sürüyor

''Asi''deki kaçış yolculuğu sürüyor

Suriye'nin, Türkiye sınırındaki bölgelerde yaşanan çatışmalardan kaçanlar, Asi Nehri'nde tahta sallarla yaptıkları tehlikeli yolculukla Türkiye'ye geçmeye çalışıyor.

2012.10.16 14:05 - Son Güncellenme: 2012.10.16 14:05 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
''Asi''deki kaçış yolculuğu sürüyor

Sınır kasabaları Azmarin ve Derkuş'ta zaman zaman çatışmalar sürerken, çatışmalarda yaralananlar ve Türkiye tarafına geçmek isteyen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeliler, tahtadan yapılmış basit sallarla nehrin karşısına geçmek için tehlikeli yolculuğa göğüs geriyorlar.

Zaman zaman patlama ve top seslerinin duyulduğu Suriye sınırındaki bölgelerde yaşayanlar, özellikle çocuklarını korumak adına tüm riskleri göz önüne alıyorlar. Korkuyla sallara binen kadın ve çocuklar, Türkiye tarafındaki Suriyeliler tarafından kıyıya çekiliyor.

Türkiye tarafına geçen Suriyeliler arasındaki hafif yaralıların ilk tedavileri ise nehir kenarına Suriyeliler tarafından kurulan çadırda yapılıyor. Durumu ağır olanlar ambulanslarla hastanelere sevk edilirken, hafif yaralılar ise pansuman tedavisinin ardından tekrar sallarla ülkelerine dönüyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2012.10.16 14:05 - Son Güncellenme: 2012.10.16 14:05 - HABER MERKEZİ
A