Asfaltlama çalışmaları tam gaz
Gemlik Belediyesi'nin BUSKİ Genel Müdürlüğü ile birlikte başlattığı alt yapı çalışmaları daha temiz bir Gemlik ve daha temiz bir Körfez için büyük adım olarak nitelendiriliyor.
2014.07.08 12:32 - Son Güncellenme: 2014.07.08 12:32 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Kayhan, Balık Pazarı, Demirsubaşı, Orhaniye ve Yeni Mahalle'nin Moda Sokaktan denize dökülen kanalizasyonunun yanı sıra Hükümet Binası, PTT binası ve çevresinden Çarşı Deresine akan kanalizasyon giderleri tek bir sisteme toplanıyor. Çalışmalar kapsamında giderler için açılan Ahmet Dural Meydanı, Hükümet Binası Çevresi ve Gazinolar mevkiinde ki yollar kapatıldı. Belediye ekipleri gece de çalışarak bu yolların asfalt dökme işlemini de bitirdi.
"Deniz ve Dereye artık kanalizasyon akmayacak. Hem deniz hem de çarşı deresi daha temiz olacak. Bu sayede pis kokunun ve kötü görüntünün de önüne geçilecek." diye konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, beş mahallenin yanı sıra çarşı deresi ve çevresinden dere aracılığıyla körfeze giden kanalizasyon ve atıkların sisteme alınıp, arıtma tesisine pompalanacağını açıkladı. Ahmet Dural Meydanı Çarşı Camii önünde başlayan çalışmaları ivedilikle bitirmeyi planladıklarını bir kez daha hatırlatan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, sağduyulu vatandaş ve esnafların gösterdiği sabır ve hoşgörüye de teşekkür etti. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, çalışmaların aşama aşama tamamlandığını vurgulayarak, asfaltlama çalışmaları ile birlikte bölgede başta esnaflar olmak üzere trafikte çekilen geçici sıkıntının da rahatladığını sözlerine ekledi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Gemlik Belediyesi ve BUSKİ Genel Müdürlüğü ile birlikte yaptığı ve yaklaşık iki yıl önce tamamlanan alt yapı çalışmalarından sonra, körfez ve dere sağlığı için de yapılan bu çalışmanın, ilçenin tüm alt yapı sorunun kökten çözümünde önemli bir yatırım olacağı ifade edildi.