ASELSAN, ERMAKSAN'ı ziyaret etti

ASELSAN, ERMAKSAN'ı ziyaret etti

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ve beraberindeki heyet, teknoloji arenasında ülkemizi gururlandıran, Türkiye'nin yüzde yüz yerli ilk lazer çipi, ilk lazer diyot modülü, ilk lazer ışın kaynağı, ilk 3D eklemeli imalat makinesi, FBG sensör (Fiber Bragg Grating), savunma ve havacılık sanayisinde kullanılabilen parçalar gibi pek çok yeni nesil teknolojiyi üretip dünyanın dört bir yanına ihraç eden ERMAKSAN'ın üretim tesislerine ziyarette bulundu.

2022.11.11 18:12 - Son Güncellenme: 2022.11.11 19:15 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
ASELSAN, ERMAKSAN'ı ziyaret etti
05:40 ASELSAN, ERMAKSAN'ı ziyaret etti

İLGİLİ VİDEO

ASELSAN, ERMAKSAN'ı ziyaret etti

Ziyarette ERMAKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan, ERMAKSAN Yönetim Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan ve ERMAKSAN Savunma Sanayi Direktörü Ümit Kıyak, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ile bizzat ilgilendi.

Gerçekleşen ziyarette Prof. Dr. Haluk Görgün'e ileri teknoloji yatırımlarından bahseden ERMAKSAN Yönetim Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan, Ar-Ge'ye çok büyük önem verdiklerini belirterek, tamamen ileri teknoloji geliştirmeye ve katma değere odaklandıklarını söyledi.

"Ülkemizi teknoloji, savunma ve havacılık sanayi arenasında gururlandırmaya devam etmeyi hedefliyoruz" diyen Ahmet Özkayan, bilgiye ve teknolojiye yatırımların hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.

Ahmet Özkayan yaptığı açıklamada, "ERMAKSAN, yenilikçi bakış açısıyla makine,  teknoloji, Ar-Ge ve savunma ve havacılık sanayi alanında çalışmalarını sürdürmektedir. Bugün, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ziyaretimize geldi. ASELSAN, Türk Savunma Sanayinin ve ülkemizin gurur kaynağıdır. ERMAKSAN'ın savunma sanayi alanında ASELSAN ile birlikte yürüttüğü çalışmalar, bizler için övünç kaynağıdır. Özellikle SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda vitrine çıkardığımız 40 milimetre deniz topu Kaan, 80 milimetre havan sistemi ve farklı teknolojik konularda iş birliklerimiz devam ediyor. Prof. Dr. Haluk Görgün ile bir araya gelerek, gelecekte neler yapabiliriz ve iş birliklerimizi nasıl artırabiliriz noktasında yapılacak olanları değerlendirdik" dedi.

ERMAKSAN Savunma Sanayi Direktörü Ümit Kıyak da ASELSAN ile yaptıkları çalışmalara değindi:

"ASELSAN ile çok sayıda ürün çalışması yapıyoruz. Ziyaret içerisinde bugüne kadar yaptığımız çalışmaları değerlendirdik. ERMAKSAN ve ASELSAN iş birliğinde, Milli Savunma Bakanlığı ile yapmış olduğumuz bir stratejik iş birliği anlaşması var. ERMAKSAN'ın bir süredir üzerinde çalıştığı 40 milimetre deniz topu Kaan'ı SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda vitrine çıkardık. Deniz topunun mekanik kısımlarını, silah dahil olmak üzere biz yapıyoruz. Elektronik kısımlar, kontrol ve lokal kontrol sistemler ile deniz savaş yönetim sistemlerine entegrasyon kısımlarını ASELSAN ile birlikte yürütüyoruz. Diğer iş birliği alanımız ise lazer diyot modülü ile ilgilidir. Dünyada örneği bulunmayan ERMAKSAN'ın savunma kanadının konsept tasarımını yaptığı 120 mm  Kamalı Havan'ın geliştirilmesini de yine ASELSAN iş birliği içerisinde yapmayı planlıyoruz. Bu iş birliği kapsamı içerisinde yer alan mekanik silah kısımları ERMAKSAN tarafından yapılırken, havanın atış kontrol sistemi ve elektronik sistemleri ASELSAN tarafından yapılacaktır. ERMAKSAN olarak, bünyemizde yer alan lazer silahlamaya yönelik çalışmalarımız devam ederken, ASELSAN sistemine entegre edilmesiyle ilgili değerlendirmeler yapıyoruz."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2022.11.11 18:12 - Son Güncellenme: 2022.11.11 19:15 - HABER MERKEZİ
A