Artık oraya girişler ücretli hale geliyor

Artık oraya girişler ücretli hale geliyor

İtalya'da 2019 devlet bütçesine göre, Venedik'e giden turistlerden "kente giriş vergisi" adı altında ek ücret alınması öngörülüyor.

2018.12.30 19:43 - Son Güncellenme: 2018.12.30 19:44 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Artık oraya girişler ücretli hale geliyor

Mecliste kabul edilen 2019 devlet bütçesinde, Venedik'e giden  turistlerden düşük sezonda 2,5, yüksek sezonda ise 5 ile 10 avro arasında kente  giriş parası alınması maddesi yer aldı.

Venedik Belediyesinin de talebi olan kente giriş vergisinin, otobüs,  uçak, tren ve gemi biletlerine ekleneceği bildirildi. Venedik'te şu ana kadar  turistlere uygulanan ve otellerin aldığı "konaklama vergisi"nin ise "kente giriş  vergisi" ile birlikte sona ereceği belirtildi.

Öte yandan, Roma ve Milano'dan sonra İtalya'nın en çok turist alan  3'üncü kenti olan Venedik'e resmi rakamlara göre yılda yaklaşık 19 milyon turist  geliyor. Ülkenin kuzeydoğusunda yer alan ve 100'den fazla adayı birbirine  bağlayan kanalları ve köprüleriyle tanınan Venedik, son yıllarda "fazla  turistten" dolayı bölge halkının protestolarına sahne oluyor.

Venedikliler, bölge ekonomisi için turizmin önemli olmasına rağmen  aşırı turistin günlük hayatlarını olumsuz etkilediğinden şikayet ediyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.12.30 19:43 - Son Güncellenme: 2018.12.30 19:44 - HABER MERKEZİ
A