Artık mevsimlik işçilerin yüzleri gülecek

Artık mevsimlik işçilerin yüzleri gülecek

Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi (METİP) kapsamında ağırlıklı olarak doğu illerinden büyük şehirlere çalışmak için gelen vatandaşların barındığı sağlıksız mekanlar daha sağlıklı ve ferah bir hale getiriliyor. Bursa Valisi Şahabettin Harput, işçilerin artık daha ferah mekanlarda kalacağını ve işe kamyon kasalarında değil, servis araçlarıyla gideceğini söyledi.

2012.01.11 17:29 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Artık mevsimlik işçilerin yüzleri gülecek

METİP ile mevsimlik gezici tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi hedefleniyor. Valilikler tarafından hazırlanan projelere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca ödenek tahsis edildi. Vali Şahabettin Harput koordinesinde oluşturulan çalışma grubunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İş ve İşçi Bulma Kurumu, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, ve kaymakamlıklar yer alıyor. İş sezonunda Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelerek sezonluk olarak tarım işlerinde çalışan Karacabey, Mustafakemalpaşa ve Yenişehir ilçeleri başta olmak üzere konaklayan mevsimlik işçileri için muhteşem bir proje hazırlandı.
KAMYON KASALARINDA YOLCULUK SONA ERİYOR
Proje çerçevesinde mevsimlik işçilerin konakladığı derme çatma barakalar yerine çadırlar kurulacak. Tuvalet ve banyo ihtiyaçları için seyyar üniteler kurulurken, bölgede sürekli içilebilir ve kullanılabilir su bulunması sağlandı. Sağlıklı hayat şartlarına kavuşabilmeleri için iç müştemilatı ile beraber konteynır evler kurulurken, bu evlere TV antenleri, internet ile aydınlatma imkanları sağlandı. Bölgelere çok sayıda çöp konteynırları konmuş, belediye araçları ile de haftanın belirli günlerinde çöplerin toplanması yapılacak.
MEVSİMLİK İŞÇİLERİNİN HAYATI DEĞİŞTİ
İşçilerin yaşadıkları yerlere daha güvenli ulaşmaları için servis araçları tahsis edildiğini belirten Vali Şahabettin Harput, işçi çocuklarının eğitimlerini aksatmaması için ulaşım ve sosyal desteklerin sağlandığını vurguladı. Harput, "Yetişkin yaşta okuma yazma bilmeyenler için kurs açılarak okuma ve yazma öğrenmeleri sağlandı. Sağlık ocakları ve aile hekimliği uygulaması ile sezonluk işçiler bulundukları yerde sağlık hizmetinden faydalanabilecek. Hamilelerin, bebeklerin yanı sıra içme suyu kalitesinin sürekli kontrolünü sağlayacak sistem faaliyete geçti. Uygulanan projeler sayesinde mevsimlik işçiler sağlıklı, daha hijyenik ve yaşanılabilir mekanlara sahip oldu" dedi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2012.01.11 17:29 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A